Рекордним називають Водохреща у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці, який одним із перших, разом із митрополитом Симеоном і вірними йому священиками, перейшов до Помісної Церкви України із Московського патріархату.

Попри  поширені в Інтернеті фейки про пустий собор, який покинули парафіяни, що пішли за МП, тут яблуку не було де впасти. Надворі в три ряди вишикувались черги бажаючих послухати проповіді священиків ПЦУ, самого митрополита Симеона, освятити воду. І ці черги сягнули центрального мосту. Розтяглись на кілометр. Служба з храму транслювалась на вулицю.

Люди ділились із нами, що приїхали із усіх кінців Вінниці, щоб помолитись у Православній Церкві України.

– Дивіться, а нас он скільки – більше 5000… – радісно констатували віруючі. – Ми сюди з’їхались з усієї Вінниці, не пішли в храми, батюшки яких не перейшли до ПЦУ, – ділились вінничани.

Присутні уважно вслухались у кожне слово проповіді митрополита Симеона та називали його «спасителем України».

– Він ще навіть не усвідомлює сам, що зробив для України, бо якби не він та Драбинко, що пішли на Собор від МП, то хто знає, як би усе було, – казали люди.

Вітали щирими словами підтримки священиків, які підходили до них із кропилами, називали їх героями України, просили не звертати уваги на залякування.

– З вами народ України. А народ – це око Боже, – наголошували віруючі.

Цікаво, що митрополит Симеон в своїй проповіді жодного разу не назвав опонентів «розкольниками», «відступниками», «христопродавцями» чи кимось іще, як це роблять його опоненти…

Коли верстався номер газети, стало відомо, що протягом останнього тижня до ПЦУ приєдналося ще 6 парафій Вінниччини. Всього на Вінниччині більше 3 десятків парафій ПЦУ.