Справжньою сенсацією для жителів Козятинщини стало повернення на роботу голови районної ради Віктора Слободянюка, який є фігурантом кримінального провадження щодо вимагання хабара.

На сайті держструктури з’явились новини про те, що посадовець проводить наради та виконує свої професійні обов’язки. Зокрема 16 січня він обговорював з колегами регіональний розвиток Козятинського району та його перспективні плани.

У прес-службі обласної прокуратури нам повідомили, що надавали суду клопотання про те, аби на час проведення розслідування Віктор Слободянюк був відсторонений від посади. Втім, адвокати голови райради змогли зробити все можливе, і представники Феміди не дослухались до сторони обвинувачення. Обласні прокурори із таким рішенням не погодились та знову подали клопотання до суду першої інстанції. А поки баталії тривають, Віктор Слободянюк після різдвяних свят вийшов на роботу.

– Напередодні від його фермерського господарства у селі Туча активно їздили зерновози. А зазвичай таку продукцію збувають відразу після жнив або навесні. Мабуть, голові потрібні були кошти, аби вирішити питання. Батьки Віктора Слободянюка сильно підірвали здоров’я через скандал із хабаром, тому досі лікуються. Ось таке у нас правосуддя, — розповіли нам читачі.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби прокуратури, голова Козятинської райради Віктор Слободянюк намагався заробити на новій дорозі при в’їзді у місто. А заручився він підтримкою підприємства «Дружба» у Кордишівці. Саме останньому на банківський рахунок мали перекинути 95 тисяч гривень керівники каолінового комбінату, аби їздити по ній вантажівками. І це при тому, що там встановлений знак про навантаження 5,5 тонни на вісь. Посадовцю інкримінували вимагання неправомірної вигоди та намагались залишити під вартою. Втім, цього не сталось — Вінницький міський суд обрав домашній арешт!

Коли у підозрюваного запитали, чи визнає себе винним, він відповів, що в жодному пункті він цього зробити не може. Мовляв, доказів його вини немає і тиску ні на кого не вчинив.

На підтримку Віктора Слободянюка стали фермери, які справу називали політичним замовленням.

Сам голова районної ради Козятина на прохання прокоментувати ситуацію відмовився. І заявив, що ненавидить газету та журналіста.

Віталіна Володимирова