Анастасії Ляшенко 8 років, а вона вже встигла попозувати для популярного італійського журналу «Vogue» та підписати трирічний модельний контракт для роботи за кордоном.

Заробляти гроші моделінгом Анастасія почала у 7 років. Зараз дівчинка навчається у модельній школі, відвідує гурток акторського мистецтва, займається бальними танцями та ще й встигає навчатись на «відмінно».

А почалось все з насмішки над зайвою вагою 6-річної Анастасії.

– Настя була трохи пухкенькою дитиною. Якось одна моя подруга сказала, що вона нічого в житті не доб’ється через невелику, але все ж зайву вагу, — розповідає Олександра Ляшенко, мама юної моделі. – Ця «заява» мене неприємно вразила, я бачила, як засмутилась моя дитина. І тоді ми обидві сказали щось на кшталт «ще побачимо» й побились об заклад, що не просто позбудемось зайвої ваги, а й моделлю станемо. Ми одразу перейшли на здорове харчування, а в комплексі з бальними танцями, на які Настя сама захотіла ходити, все це дуже скоро дало гарний результат: дитина підтягнулась, стала гнучкою, від зайвої ваги не залишилось й сліду.

Через рік Анастасію віддають до вінницької модельної школи, де вона вчиться позувати для професійних фотосесій та ходити подіумом.

Довге світле волосся, виразні блакитні очі та гарні риси обличчя дівчинки привернули увагу київського модельного агентства.

– У Насті було всього кілька фотосесій, її світлини потрапили в Інтернет, так її й помітили – з гордістю розповідає Олександра. – Нас запросили в Київ, щоб відзнятись для модного журналу «LK Magazine». Це було в червні 2018-го. Пам’ятаю, в нас була важка дорога, ми приїхали вдосвіта, Настя була сонною. Але вона дуже швидко зібралась й видала все, що від неї хотіли. Її роботою були дуже задоволені. Після цього Насті запропонували підписати трирічний контракт з модельним агентством «Future Model Management» для роботи за кордоном. Це її перший модельний контракт, і такий успішний.

За умовами контракту Анастасія Ляшенко не має права, без попередньої згоди, змінювати зачіску, а також працювати за кордоном від інших модельних агентств. Роботу на виїзді дівчинці мають пропонувати не рідше, ніж раз на півроку. Після публікації в «LK Magazine» 7-річну Анастасію запрошують на зйомку для італійського журналу «Vogue», з 6-ти запрошених дівчаток-моделей лише світлини вінничанки опублікували.

– Ми спочатку навіть не зрозуміли, що то для «Vogue», нам сказали, що фотосесія для італійського журналу, ми й не уточнювали, для якого саме. Звичайно, ми були дуже горді, коли з’ясувалось, що наша дівчинка потрапила на сторінки такого крутого видання, – радіє успіхам доньки мама Олександра.

Зараз юна модель продовжує активно працювати над собою та добиватись успіху в усьому, за що береться.

– Настя з народження дуже цілеспрямована та вольова, завжди доводить справи до кінця. Тому встигає гарно навчатись в школі, брати участь в змаганнях з бальних танців, їздити на навчання в модельну школу та відвідувати курси акторської майстерності. Ми, до речі, живемо зараз в Тульчині, а на тренування доводиться їздити до Вінниці. Настя рано прокидається, пізно лягає. Проводить багато часу в дорозі, при цьому завжди щось вчить. Але я бачу, як світяться її очі, коли вона досягає певного успіху, бачу, як вона горить, як хоче бути кращою. Тому намагаюсь не зупиняти її, а навпаки – підтримувати та допомагати, – підсумувала Олександра.

Сама ж дівчинка ще не впевнена стосовно професійної роботи моделлю, бо їй дуже подобається танцювати. Отож, може статись, що Анастасія все ж вибере хореографію.