Військового прокурора Вінницького гарнізону Володимира Клепіковського, який займав цю посаду близько чотирьох років, перевели до столиці.

Із неофіційних джерел стало відомо, що він працюватиме у Генеральній прокуратурі. Для нього ця структура не нова, бо свого часу він був на посаді прокурора відділу нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

А вже днями нам повідомили, що новим військовим прокурором Вінниччини став Андрій Глумаков, який із 2014 року перебував на аналогічній посаді в Харківській області. А через рік став заступником військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону.

У минулому році Андрій Глумаков став заявником у кримінальному провадженні. Кажуть, що голова однієї із сільрад Запорізької області пропонував 5 тисяч доларів, аби його племінник не зазнав кримінальної відповідальності. Втім, військовий прокурор відмовився і звернувся до відповідних служб.

Згідно з декларацією, у Андрія Глумакова та його дружини є квартири у Одесі та Житомирі. Жінка працює у Одеській військовій академії.

Відомо, що новому військовому прокурору вже передали справи для продовження розслідування. Серед найбільш гучних — трагедія на Калинівському арсеналі та авіатроща під Улановом СУ-27, де загинуло двоє пілотів — український та американський.

Валентина Лісова