– О 18.47 до нас надійшло повідомлення про пожежу на території ТОВ «Барлінек-Інвест». Поряд із одним з найбільших виробничих цехів два бункери, заповнені тирсою. У одному бункері раптово стався викид полум’я… Руйнувань не було, але вогонь вийшов з-під контролю. Полум’я поширилося на інший бункер, почало підбиратися до виробничих приміщень. За третім підвищеним номером виклику виїхали 38 бійців та дев’ять пожежних та спеціальних машин, — розповів начальник прес-служби обласних рятувальників Олександр Кутовий, який виїжджав на місце «НП». — Добре, що на підприємстві працювала пожежна сигналізація, гідранти були справні, а їхня об’єктова пожежна дружина теж спрацювала. Наші бійці навіть частково розбирали елементи металевих конструкцій, аби дістатись до полум’я… Працівники поліції обмежили доступ персоналу до місця пожежі. Бійцям ДСНС вдалось запобігти поширенню вогню. О 19.56 пожежу локалізовано, а о 21.20 ліквідовано. Постраждалих немає.

На підприємстві ситуацію поки що ніяк не коментують. За словами Олександра Кутового, нині обставини та причини пожежі встановлюють фахівці дослідно-випробувальної лабораторії ГУ ДСНС та слідчі поліції.

Тим часом у прес-службі обласної поліції кажуть: кримінальне провадження за фактом пожежі не відкривали. За неофіційною інформацією, ця пожежа могла виникнути через самозаймання тирси у одному з бункерів.