За кермом іномарки був суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду Олександр Боровицький.

– Кримінальне провадження було закрите за відсутністю складу злочину, — пояснили у прес-службі обласної поліції. — За результатами слідства та експертиз відомо, що велосипедист порушив правила дорожнього руху. Він перетинав пішохідний перехід на велосипеді, що заборонено ПДР. У діях водія автомобіля не виявили ознак злочину.

З матеріалів слідства відомо, що водій пояснював: «рухався правою смугою руху у напрямку Хмельницького, зі швидкістю близько 50 кілометрів на годину…» В подальшому «…під час перестроювання у ліву смугу виявив велосипедиста, який, рухаючись, навскоси перетинав проїжджу частину дороги»…

Сам суддя Олександр Боровицький коментувати ситуацію відмовився.

– Олександр Боровицький працює на посаді судді з 2002 року, — повідомили у прес-службі Сьомого апеляційного адміністративного суду. — Наразі усі судді 7ААС, у тому числі і він, пройшли кваліфікаційне оцінювання суддів і мають позитивні висновки вищої кваліфкомісії суддів України. Уповноваженим органом — Вищою радою правосуддя — не ухвалювались рішення стосовно відсторонення від роботи судді Боровицького на час розслідування, тому суддя продовжував здійснювати правосуддя.

Втім, у інтерв’ю іншим виданням суддя запевняв, що «велосипедист був на відстані десяти метрів від нього, тож ніяк не зміг уникнути ДТП» і що питання із рідними й близькими загиблого «врегульоване»…

З офіційної біографії посадовця на сайті суду відомо, що він народився 29 квітня 1976 року у м. Хмельницькому, там закінчив інститут регіонального управління та права за спеціальністю «Правознавство». Працював на Хмельниччині у обласному управлінні юстиції, суддею Старокостянтинівського районного суду та Хмельницького окружного адміністративного суду.