Справу побиття двох поліцейських у Хмільнику направили до суду.

Нагадуємо, що восени минулого року у міському ресторані компанія побила двох інспекторів місцевої патрульної поліції. Шокуюче відео знущань тоді облетіло усю Україну.

– Один співробітник повернувся із фронту, де виконував завдання у складі зведеного загону обласної поліції. У той час відпочивала ще одна компанія. Між ними виникла суперечка. Одного нашого працівника вдарили в обличчя. Інший, який хотів припинити хуліганські дії опонентів, теж був побитий. Гуртом лупцювали руками, ногами. Один наш колега знепритомнів, втім, це не зупинило нападників, — згадував тоді начальник відділку поліції Дмитро Руденко. — Але хуліган — сам колишій працівник районної міліції, який добре знав, що це його колеги — теж бив та ще й обливав непритомного горілкою — аби, мовляв, «привести його до тями». Наостанок їхній найбільш агресивний товариш ще обплював поліцейських та жбурляв ногами їхній одяг.

Один з «героїв» побиття, відомий за прізвиськом Петерсон, перебував у розшуку, але згодом сам прийшов до поліції… Думки містян з цього приводу розділились. Багато хто досі співчуває правоохоронцям, а дехто має на це та обставини й причини бійки кардинально протилежну точку зору. І ось резонансна справа вже в суді.

– 31 січня слідчим управлінням закінчено розслідування даного кримінального провадження. Трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів згідно зі статтями 125 та 122, ч.1 Кримінального кодексу України — нанесення легких тілесних ушкоджень та тілесних ушкоджень середнього ступеня важкості, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Кримінальне провадження скеровано до Хмільницького міськрайонного суду. Один потерпілий інспектор вийшов на службу 5 листопада, а інший поліцейський — аж 27 листопада минулого року.

Редакція готова вислухати інші точки на цю ситуацію.