Документом передбачено, що на місцях також складатимуться трирічні фінансові плани, що мають ґрунтуватися на урядовій Бюджетній декларації.

Середньострокове бюджетне планування – ознака фінансової стабільності в державі, – вважає радник з питань місцевих фінансів Вінницького центру розвитку місцевого самоврядування Інна Святна:

– Держава таким чином демонструє стабільність, якої у нас не було з 1991-го року, коли щорічно різко змінювалось податкове законодавство, були постійні інфляційні процеси, коли планувати щось не середньострокову перспективу було неможливо.

Місцеві громади, особливо об’єднані, отримали механізм не лише планувати на кілька років свої бюджети, а й суттєво їх поповнювати. Проте, вважає Інна Святна, над цим потрібно працювати:

– Потрібно проводити ефективне управління ресурсами, можливо, десь переглядати ставки, стимулювати розвиток певних галузей в комплексі зі стратегічним розвитком громади.Можна, наприклад, провести інвентаризацію земель. В ідеалі для цього потрібно залучити певний фінансовий ресурс і провести цю інвентаризацію офіційно, тобто виготовити технічну документацію. Але якщо таких коштів немає на початковому етапі розвитку громади, можна проводити інвентаризацію навіть власними силами, тобто вивчати кадастрову карту, шукати «білі плями», визначати, які об’єкти необліковані, за які, можливо, не сплачуються відповідні податки. Те саме – з будь-якими ресурсами: це і ефективне використання комунального майна, і забезпечення прибутковості, наприклад, комунальних підприємств. Комунальне підприємство не повинне дотуватись з бюджету, воно має заробляти кошти на своє утримання.

Громадам зараз передають землю за межами населених пунктів. Органи місцевого самоврядування можуть змінювати ставки орендної плати за неї?

– Так, можна переглядати розмір орендної плати навіть якщо земля в оренді. Але це потрібно робити з урахуванням вимог законодавства. Я б радила робити регуляторний акт, який встановлював би чіткі прозорі ставки цієї орендної плати. Тоді, на підставі цього рішення переглядати розміри, передбачені у тих договорах, що укладені до цього.

Загалом, за словами Інни Святної, у середньому бюджети ОТГ втричі перевищують сукупні бюджети сільради, що об’єдналися.