– На даний момент у військових частинах Вінницького гарнізону 3008 та 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України хворих на кір немає.

Військовослужбовці, які за епідеміологічними показниками підлягали щепленню та не мали протипоказів, – вакциновані. Щеплення проводяться безкоштовно та надані МОЗ. На даний час щеплено вже більше половини військових. Обов’язково вакцинують усіх військовослужбовців строкової служби. А громадянам, які хочуть йти до нас на контрактну службу, теж обов’язково необхідно мати картку щеплень, — розповів начальник групи інформації і комунікації Західного т/у підполковник Олег Тіхов. — Ми постійно контактуємо із департаментом охорони здоров’я, державними установами територіальних медичних об’єднань МВС України у містах дислокації наших в/ч. Вони допомагають нам у вакцинації наших військовослужбовців. Це єдиний, найбільш дієвий захист від цієї хвороби. Кожного дня у в/ч проводяться протиепідеміологічні заходи.

За даними ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», впродовж п’ятого тижня цього року в області захворіли на кір 263 особи, із них 115 дорослих та 148 дітей. З початку року в області зареєстровано 1383 випадки кору.

Найбільше людей захворіли у Вінниці, Барському, Вінницькому, Шаргородському, Хмільницькому, Козятинському, Калинівському, Крижопільському, Літинському районах.

Спалах інфекцій був зареєстрований у селі Котюжанах Мурованокуриловецького району. Під час спалаху захворіли 11 людей, зокрема дев’ять дітей.