Свою жертву нападники вичікували на подвір’ї будинку. Чоловік, приїхавши додому на автомобілі, пішов закривати ворота, і на нього напали бандити в масках. Накинули мотузку на шию, почали душити і забирати сумку з грошима. Щоправда, не відразу помітили в салоні машини дружину підприємця, яка зачинилась всередині і викликала поліцію. Лише тоді невідомі припинили знущання, забрали із сумки кошти у сумі 3 000 євро, 5 000 доларів США, 200 000 гривень та втекли. На місце виклику негайно виїхала посилена слідчо-оперативна група, яку очолив керівник відділення поліції Петро Скічко. Приблизно за годину майже за містом вони помітили двох чоловіків, які городами бігли до дороги. Зрештою, втікачі зупинились, і один з них кинув убік зброю. На місці у бандитів вилучили два пістолети з набоями до них, глушник, дві мотузки, рукавиці, балаклаву, складний ніж та гроші потерпілого.

31-річного та 35-річного громадян Росії арештували та утримують в СІЗО без права внесення застави. Як з’ясував наш журналіст, мова йде про уродженця Дагестану Магомедхабіба Саідова та Олександра Талька – теж мусульманина за національністю. Перший перебуває у федеральному розшуку у зв’язку із причетністю до терористичної та екстремістської діяльності. Зокрема, за інформацією російських ЗМІ, входив до формування та виконував різні доручення лідера групи.

За інсайдерською інформацією, під час перебування в нашій державі громадяни Росії «гастролювали» у різних містах та вчиняли злочини. Після того перебували у Вінниці, де підтримували гарні стосунки із Олександром Д., який користується авторитетом серед місцевих мусульман. Кажуть, що саме він посприяв тому, аби двоє нині підозрюваних певний час проживали у Новій Греблі Калинівського району, куди від початку агресії переїхали кримські татари, багато з яких пішли захищати мир та спокій. І такі «гості» явно заплямували репутацію….

Відомо, що затриманим злочинцям за розбій загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Втім, ходять розмови, що цією справою вже зацікавились дуже впливові люди і зацікавлені її «порішати». Віримо, що слідчим та суддям вистачить професіоналізму та сміливості, аби довести злочин до логічного завершення і винних надовго відправити за грати…

Віктор Рудик