Мовляв, потрапив у ДТП – збив восьмирічну дівчинку. І щоб владнати всі питання з потерпілою стороною, негайно попросив кошти. Коли бабуся засумнівалась, чи справді розмовляє із сином, на тій стороні слухавки запевнили, що так. Начебто через стрес та розбите обличчя трохи змінився голос. Зрештою, пенсіонерка зібрала всі заощадження і вийшла на вулицю, де на неї очікував незнайомець-кур’єр. Дала йому в руки 7000 доларів. Молодик натомість написав розписку, що претензій потерпіла сторона не матиме, і пішов у невідомому напрямку. Про те, що стала жертвою шахраїв, бабуся зрозуміла лише через кілька годин, коли із міста додому в доброму гуморі та без жодної подряпини повернувся син Геннадій. Він звернувся за допомогою до правоохоронців.

Ті змогли затримати бандитів – уродженців Харкова — досить оперативно. Сталося це на орендованій квартирі у Вінниці. Відомо, що частину коштів вони відразу встигли перерахувати на банківський рахунок. Молодикам вже оголосили про підозру у шахрайстві. 27-річний зловмисник перебуватиме під вартою з можливістю внесення застави в сумі майже 29 000 гривень, 26-річний – під домашнім арештом.  За такий злочин затриманим загрожує до 3-х років позбавлення волі.

А тим часом Вінницькі та житомирські поліцейські затримали шахрайок, які «розводили» пенсіонерів на кошти

– Спершу у селі Ружинського району Житомирщини вони «кинули» 80-річного дідуся. Одна жінка завітала до пенсіонера та назвалась працівником соціальної служби. Пояснила, що триває перепис та обмін старих купюр на нові, відтак запропонувала свою допомогу. Дідусь запросив добродійку до будинку, там витягнув зі сховку 11 тисяч гривень заощаджень та віддав гості, — повідомляє прес-служба поліції Житомирської області. — Жінка забрала гроші та віддала пенсіонеру пакунок, що був перемотаний скотчем. І швидко пішла. У міцно зав’язаному пакеті замість грошей був нарізаний папір. Втім, потерпілий запам’ятав авто шахраїв — «ВАЗ-21099» сірого кольору.

Невдовзі житомирські поліцейські помітили підозрілу машину та почали її переслідувати. Автомобіль рвонув у напрямку Вінниччини, тож на допомогу житомирським колегам виїхали працівники Козятинської районної та патрульної поліції. Саме наші поліцейські між селами Глухівцями та Пляховим Козятинського району й затримали зловмисниць, які навіть встигли пересісти до автівки своїх родичів — теж «дев’яносто дев’яту»…

Затримана 40-річна мешканка Черкащини зізналась у вчиненні злочину. У жінки вилучили 10 тисяч гривень, які вона виманила у пенсіонера. Ще тисячу гривень, за її словами, витратила на бензин для авто.

Віталіна Володимирова
Анатолій МЕЛЬНИК