– На початку вересня 2018-го мій онук Євген Зубар, учень 8 класу школи у Терешках Барського району, разом з другом вибіг на перерві у коридор. І раптом його зловив, почав трясти і душити за шию техпрацівник Андрій, син директора школи. Зі слів свідків, він був нетверезий і дуже матюкався! На шиї в мого онука залишились червоні плями, хлопчик перелякався, взагалі у такій ситуації могло статись непоправне, бо чого чекати від п’яної, неадекватної людини? — обурювалась у редакції бабуся учня Ганна Романюк. — Директорка школи умовляла мене нікуди не скаржитись, звільнила сина з роботи заднім числом і сама обіцяла звільнитись. Я їй повірила, а тепер шкодую.

На мою думку, директорка, пропрацювавши у школі 35 років, відчуває себе власницею навчального закладу, чинить порушення (про які неодноразово повідомляли у Барський райвідділ освіти). У школі панує нездорова атмосфера, вчителі поза очі обурюються, а в очі бояться їй щось сказати. Нашого Євгена у школі так заклювали, що батьки ходили з ним до психотерапевта. Директорка часто повторює, мовляв, мені ніхто нічого не зробить, бо за мною стоять великі люди.

– «Конфлікт між учнем 8 класу Євгеном Зубарем і Андрієм Прохніцьким, колишнім техпрацівником, дійсно мав місце 6.09.18, — відповіла на скаргу Алла Сторожук, начальник відділу освіти Барської РДА. — Прохніцький був звільнений з посади 31.08.18, а в школі перебував з особистих причин.

Службова комісія провела розслідування. Директору вказано на недопущення сторонніх осіб на територію школи з метою безпеки дітей, збереження їхнього життя та здоров’я».

– Не відповідь, а відписка, все, як було, так і залишилось, — обурюється Ганна Романюк. Тепер онука в школі переслідують, доводять до сліз на уроках. Розслідування провели неналежно!

У департаменті освіти Вінницької ОДА назвали помилкою те, що батьки Євгена не звернулись відразу в поліцію, не зняли побої, не оформили ніяких документів.

– Тут панують амбіції! Восьмикласник ненавмисне вдарив техпрацівника дверима, от і виник конфлікт, — пояснила директорка школи Галина Коновалюк. — Ще п’ять місяців тому техпрацівник попросив вибачення у Євгена і в його батьків. Навіщо знову роздувати цю справу?

Фото Сергія ХІМІЧА