Вже за тиждень стартує національний відбір на «Євробачення-2019». Цьогоріч за право представляти Україну змагатимуться 16 виконавців, які вже показали свої хіти. Проте мало хто знає, що серед тих, хто може у травні вирушити на конкурс до Ізраїлю, є наша землячка — 27-річна KiRA MAZUR з Погребища, яку порівнюють із епатажною Леді Гагою за схожі манери та образи. Дівчина боротиметься за перемогу з піснею «Дихати».

Відомо, що справжнє ім’я дівчини Олена й вона народилась у родині професійних музикантів. Тато Володимир – саксофоніст, грає на більшості духових, ударних, клавішних та струнних інструментів. Мама Тамара викладала гру на фортепіано у музичній школі. Аби заробити на прожиття, подружжя ще й грало на весіллях.

– Маленьку доньку не було з ким залишити, і більшість часу вона проводила на уроках батьків. І вже до 5 років чудово грала на піаніно і була офіційно зарахована до першого класу. У школі дівчинка записала і виконала першу сольну пісню, тоді стала їх сама писати. Коли Кірі було 15 років, вона відкрила перший свій бізнес — поставка хліба – і дуже швидко стала постачальником в Погребищенському районі. Взяла у батька машину, і перший час багато хто думав, що вона йому просто допомагає. А дівчина все робила сама: домовилася з заводом, їздила магазинами, пропонувала людям спробувати хліб безкоштовно, якщо він подобався, його замовляли. У такому режимі прожила літо, а в вересні пішла в школу. Поєднувати навчання в 10 класі з такою роботою було неможливо, — розповіли земляки KiRA MAZUR. — Після школи вступила до столичного авіаційного університету на факультет психології та соціології. Та невдовзі перевелась на заочне навчання і відкрила перший клас з викладання вокалу, а згодом і музичний творчий центр «Jam Session». На його базі організувала свою поп-групу. Звісно, вижити у столиці було важко, тому Кіра бралась за будь-яку роботу. І згодом зустріла всю свою майбутню команду, і знайшла вірних друзів, людей, які повірили в неї, та музикантів.

У 2014 році наша землячка записала пісню «Карі очі», з якою і прагнула презентувала себе на великій сцені українським глядачам. Довго зверталась до багатьох українських продюсерів, але всюди чула тільки одну відповідь: «неформат». Тоді стала розсилати свої пісні європейським і американським продюсерам. Пропозиції стали приходити з Польщі, Німеччини, Франції.

Саме завдяки соціальним мережам Кіра змогла познайомитися з відомим французьким продюсером і музикантом, володарем Grammy Керредіном Солтані. Він був вражений талантом української співачки і запропонував спільний проект, задля якого артистка вивчила французьку. Невдовзі вони записали пісню Des Mots d’amour та відзняли кліп. Втім, уродженку Погребища все одно тягнуло додому, тому разом із Керредіном Солтані в 2016 році у Львові вони стали почесними гостями Міжнародного джазового фестивалю. Невдовзі талант KiRA MAZUR оцінила рідна Україна. Вона встановила національний рекорд України і стала «Першою співачкою, яка виконала пісню під час стрибка з парашутом». У такий незвичний спосіб презентувала свій дебютний альбом «МІЙ FOLK».

Крім того, наша землячка стала музою ювілейної колекції дизайнера Олексія Залевського на Ukrainian Fashion Week 2017/2018. Дизайнер запропонував Кірі виконати на показі кращі композиції, об’єднавши їх в один музичний номер. Співачку вбрали як гутаперчеву ляльку і прив’язали до стіни мотузками. Після того творчий дует знову шокував публіку – дизайнер створив сукню з презервативів, в якій KiRA MAZUR з’явилась на червоній доріжці щорічної премії YUNA. Таким чином вони підтримали хворих на СНІД…

Що ж, будемо тримати кулачки за нашу подільську співачку, конкурентами якої став ще один гурт з Вінниці — The Hypnotunez.

Віталіна Володимирова