Два місяці сотні команд та творчих колективів виборювали квиток у фінал грандіозного конкурсу талантів Vinnytsia Show Dance 2019. А у фіналі, який відбувся минулих вихідних, у батлах зійшлись представники вуличних, бальних, народних та естрадних танців. Хто переміг – дізнавався наш журналіст.

– Організаторам вдалось відібрати 15 колективів-фіналістів. Це Art Fusion, Гніванська дитяча музична школа, студія сучасного танцю 3Z, Альфа Денс Diamonds, Академія національних традицій-Фабрика талантів, Олімпія-Самба, Soul dance studio, Vinnytsia Wolves Cheerleading Team та інші  — розповіла автор ідеї та керівник департаменту маркетингу ТРЦ «Мегамолл» Анастасія Тарасюк..

У результаті перемогу в категорії «Діти» отримала студія танцю Art Fusion (hip-hop), у творчому доробку якої понад 150 нагород з різних чемпіонатів. Її керівником є Олександра Аманова, яка проходила стажування на Hip-Hop International World Championship і навчання в всесвітньовідомому Broadway Dance Center. Серед підлітків перше місце посіла студія «Sharm-S», вихованці якої продемонстрували танець контемпорарі на соціальну тематику — не гнатися за стандартами та залишатися собою в епоху наслідування. Головний хореограф і керівник студії — Валентина Олішевська. Щодо дорослих, то тут «золото» — у Soul-Dance (сучасна хореографія). Усі троє переможців отримали по 10 тисяч гривень, кубки та інші призи. Їх вручав «зірковий гість» Влад Яма, який через затримку літака запізнився на дві години.

Вікторія Снігур