Її називають маминою гордістю та майбутнім лікарем, бо обіцяла вилікувати дідуся, який не може ходити. Втім, зараз допомога потрібна самій Олі, бо вона захворіла на гліому головного мозку. Почалось із того, що стала кульгати на праву ніжку, тоді заболіла спина, нудило. І лише у столиці дівчинці після МРТ поставили страшний діагноз. В Україні їй допомогти не можуть. Життя врятує лише надскладна дороговартісна операція у Туреччині, фахівці вже чекають на пацієнтку з Вінниччини… Проте сума захмарна — 700 тисяч гривень. Родині вдалось зібрати близько двох третин від суми.

На підтримку дівчинки у одній із шкіл організували благодійний збір коштів. Восьмикласник Володимир Шкута спочатку дав на порятунок Олі 100 гривень. Та коли почув, що операція дуже дорога, так перейнявся долею землячки, що віддав на її лікування всі заощадження, які півроку збирав на скутер.

– Щаслива, що в моєму класі є така чуйна дитина, як Вова. Коли він приніс кошти, які мав витратити собі на подарунок, я зовсім не здивувалась. Бо це хлопчик, який завжди відгукується на біду. Крім того, напередодні мені телефонували батьки учня і перепитували про Олю та її ситуацію. Дізнавшись подробиці, не могли залишитись байдужими, — каже класний керівник 8-го класу Лариса Корніцька.

Сама Оля Войтенко та її рідні зворушені вчинком хлопчика та щиро дякують йому. Дівчинка впевнена, що одужає і повернеться до рідної школи, за якою так скучила…

Віталіна Володимирова

Оля мріє одужати