На лікування та реабілітацію потрібні великі кошти, яких у батьків немає. Тато Юрій працює в РЕМ. А мама Наталія весь час біля сина і в місяць отримує від держави близько 15 гривень по догляду. Тому, аби хоч якось заробити копійку, власними руками в’яже взуття. Споглядає цей процес Олег та з радістю оцінює готовий виріб. Оголошення про хендмейд-вироби родина для дорослих і малечі розміщує на сторінці у Фейсбук.

– Коли Олежик ще маленьким став робити перші кроки, ми помітили, що йому вони важко даються. Почали шукати спеціальні клініки, там у сина встановити м’язову дистрофію Дюшена. На жаль, ця хвороба є спадковою. До п’ятого класу він ще ходив, відвідував школу. А потім сів у інвалідний візок й перевівся на індивідуальне навчання, — розповів тато Юрій Ковальчук. — Ми вирушили до Німеччини, де дитині провели необхідну діагностику та підібрали лікування. Це не лише медикаменти, які закуповуємо в Америці, а й масажі, спеціалізоване харчування, вправи для дихання та ЛФК. Двічі на рік Олег проходить курс лікування, за один потрібно викласти 40-45 тисяч гривень. Після того починаємо відновлювальний курс. Ми дуже тішимось із того, що синочку через тиждень виповниться вже 19 і він почуває себе досить добре. Олег любить дивитись серіал «Одного разу під Полтавою», де знялись коміки Юра Ткач, Олександр Теренчук та Ірина Сопонару. На день народження сина улюблені актори готують відеопривітання, аби підтримати!

У рідному місті місцева влада підтримує родину фінансово, але коштів бракує. Саме тому під свою опіку сильну та дружну родину Ковальчуків взяла волонтер із Росоші Липовецького району Олеся Гевко. За плечима нашої землячки та її однодумців вже десятки благодійних акцій, завдяки яким хворі отримали шанс жити! 13 лютого в Іллінцях вони влаштують благодійний захід «Добро не має межі» для збору коштів Олегу. 17 лютого о 12.00 він пройде у місцевому ресторанному комплексі «Варвара». Виступатимуть «народний кум» Микола Янченко із Тетяною Денисюк, учасниця проекту «Голос-4» Владислава Смаляна та інші. До гарної справи долучився «33-й канал» та його співзасновник, депутат обласної ради Тетяна Редько. Під час акції відбудеться аукціон і фуршет. Просимо приєднуватися.

Допомогти родині можна, перерахувавши кошти на розрахункові рахунки: Приватбанк 5168 7427 0463 8174 (Ковальчук Юрій Григорович), Ощадбанк 5167 4901 6071 8194, Ковальчук Олег Юрійович.

Вироби, які в’яже мама Наталя та реалізує, можна замовити за номером (096) 8479912

Вікторія Снігур

Вироби, які в’яже мама Наталя та реалізує, можна замовити за номером (096)8479912