Цими вихідними помер 77-річний довічник — найстаріший ув’язнений вінницької тюрми.

– Він родом з Вінницької області. Народився у 1942 році. Ще до ув’язнення проживав на Дніпропетровщині. Раніше був неодноразово судимий, зокрема за важкі злочини. А у 1998 році під час п’яної сварки ножем зарізав чоловіка. Того й був засуджений до довічного ув’язнення. До нас він прибув у 2001 році, — розповів начальник ДУ «Вінницька установа виконання покарань-1» Ігор Григоренко. — Відтоді весь час відбував у нас покарання, перебував на повному державному забезпеченні. Характеризувався задовільно. Порушень режиму, стягнень не мав. Мабуть, він змирився із тим, що вже ніколи не вийде з-за грат…

Останнім часом хворів. Тиск, гіпертонія та й вік. В суботу, 26 січня, він помер у відомчій багатопрофільній лікарні виправної колонії № 81 у Стрижавці. Ані родини, ані дітей, ані рідних та близьких у нього не залишилось. Тож ми вирішуватимо питання поховання чоловіка державним коштом.

Як відзначають ветерани пенітенціарної служби Вінниччини, цей чоловік може бути найстарішим «довічником» усієї країни… Нагадуємо, що у вінницькій тюрмі по Україні та й навіть й у Європі нині є найбільше «довічників».

– У Вінницькій установі відбувають покарання ще декілька засуджених-“довічників”, віком близько 60-70 років. Цей чоловік точно був найстаршим у Вінниці. Життєва історія його та інших — яскравий приклад, аби хтось задумався: чи варто порушувати закон, йти на важкі злочини задля якоїсь сумнівної «романтики», і як наслідок — справедливе покарання: ніколи в житті вже не побачити волі!