Хакатон ― це марафон програмування, точніше, форум розробників програмного забезпечення, під час якого спеціалісти разом працюють над вирішенням якоїсь проблеми.

Нещодавно у Вінниці проходив міжнародний щорічний Хакатон «NASA Space Apps Challenge 2018» – “Виклик космічної програми NASA 2018”. Такі Хакатони об’єднують тисячі новаторів, розробників, дизайнерів і просто тих, хто обожнює космос. Переможець міжнародного відбору отримає запрошення в офіс NASA у США( NASA- Національне управління США з аеронавтики і дослідження космосу).

У Вінниці організатори зібрали близько 50 учасників. Вони разом працювали над даними NASA і створювали проекти, які зможуть вирішити проблеми людства на Землі і в Космосі.

Команда «DO IT» в складі четвертокурсників факультету інформаційних технологій і комп’ютерної інженерії ВНТУ стала призером регіонального етапу Хакатона «NASA Space Apps», посівши 3 місце.

В команді “DO IT” працювали ― і перемогли! – Андрій Хохлов, Владислав Мартишев, Денис Радченко і Віталій Бондарчук. Хлопці створили сервіс Felix для відстеження запланованих запусків космічних ракет. Передбачена можливість перегляду інформації про запуск ракети на сайті проекту. Нічого не пропустити допоможе телеграм-канал, на якому бот Фелікс (бот ― просте скорочення від робот) анонсує інформацію про заплановані запуски та ін.

-Організатори передбачили запрошення в офіс NASA тільки для переможця, який виборов 1 місце, – повідомив Андрій Яровий, завідувач кафедри комп’ютерних наук ВНТУ. – Але, без сумніву, прізвища наших призерів, які зайняли 3 місце, будуть відомі і в Америці.