Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України:

– У ході спільної спецоперації працівники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції, Служби безпеки України та Головного слідчого управління під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України вилучили в 45-річного іноземця посилки з 20 кг рослини кат. Зазначена речовина містить у своєму складі заборонені до обігу психотропні речовини катинон і катин та досі практично не попадала на нелегальний ринок нашої держави.

Як виявилось, усі ці чотири посилки з психотропними рослинами призначались для чоловіка, який тривалий час проживає на Вінниччині. Наразі чоловік є фігурантом кримінального провадження, пов’язаного з незаконним переправленням через державний кордон мігрантів. Крім психотропів у нього вилучено декілька паспортів на імена різних громадян та штампи зарубіжних посольств з ознаками підробки. Також поліцейськими виявлено у фігуранта кліше для виготовлення фальшивих грошових іноземних банкнот.

У спецоперації із затримання зловмисника також взяли участь працівники Державної фіскальної служби.

Наразі триває досудове розслідування за причетність вказаної особи до збуту психотропних речовин у особливо великих розмірах ( ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України). За законодавством йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото та відео надане прес-службою Національної поліції України

Фото надане прес-службою Національної поліції України