Затягнули його у прохід між контейнерами, аби він не міг чинити опору. Один із злочинців витягнув складний ніж і взявся завдавати удари. Майже всі в ділянку обличчя та шиї. Хлопець втратив свідомість. Бандити подумали, що мертвий, тому зупинили свої жорстокі дії і втекли геть. Закривавленого хлопця, який прийшов до тями і ледве дійшов до людного місця, відвіз до медиків таксист. Вже у Бершадській районній лікарні йому надали медичну допомогу та провели операції. Через два дні реанімації транспортували до обласної лікарні.

Поліцейські по «гарячих слідах» затримали кривдників Михайла на автовокзалі. В сумках знайшли його телефон та їхній скривавлений одяг. Одного із бандитів – Андрія Кулішова — залишили під вартою, натомість 24-річного Максима Вовка із Черкащини відправили під домашній арешт, звідки він відразу втік. Як стало відомо нашому журналісту, останнього правоохоронці шукали місяць і знайшли у Києві. Яке покарання тепер загрожує злочинцям і на що нині скаржиться потерпілий Михайло – дізнавався наш журналіст.

– Як тільки мене госпіталізували до реанімації, то лише за перший день у лікарні рідні витратили понад 10 тисяч гривень на ліки. До збору допомоги підключились не лише місцеві, а й вся країна, за що ми щиро вдячні. Бо всього на мій порятунок пішли десятки тисяч гривень, — із сумом каже Михайло Климнюк. — Нині я перебуваю вдома на реабілітації. Оскільки мені зшивали язик, піднебіння та судини, досі не можу нормально говорити. Став «картавити», тому не завжди відразу оточуючі мене розуміють. Лікарі ніяких гарантій не дають, бо треба час, аби загоїлись рубці в роті. Виконую всі їхні вказівки за доглядом, але поки позитивних зрушень немає. На це, мабуть, потрібен тривалий час. Більш того, половина язика в мене опухла і досі німа, тому прикушую його під час їжі та розмови. В місто тепер не виходжу, бо переживаю, що можу натрапити на тих покидьків. Із нервами теж все недобре, не можу сфокусуватись на книзі чи за комп’ютером. Досі не забрав свій диплом в Польщі і не зміг працевлаштуватись. За весь час ніхто із злочинців та їхніх рідних не звертався, не вибачались і не пропонували допомоги. На судових засіданнях теж жодного каяття. Мали викликати слідчі на перехресний допит, але поки що ніхто не телефонував, інформації про хід розслідування у мене майже нема. Часто запитують, якої б міри покарання я хотів своїм кривдникам. На мою думку, такі люди не повинні взагалі жити у суспільстві й мають бути максимально покарані.

Тим часом у прес-службі обласної поліції ось як прокоментували ситуацію.

– Потерпілий виписався з лікарні, і його опитали поліцейські. Вилучена вся медична документація історії хвороби. Призначена судово-медична експертиза. Дійсно, підозрюваного, який перебував під домашнім арештом і втік, затримали. Йому обрали нову міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Відносно цієї особи відкрито кримінальні провадження за фактом замаху на вбивство, грабіж та залишення в небезпеці. За злочин загрожує від 7 до 15 років. Інший учасник злочину досі перебуває у СІЗО. Але йому ще не оголосили про підозру, правоохоронці визначаються із кваліфікацією його дій. Крім того, цей чоловік перебуває під слідством за інші кримінальні провадження. Термін досудового розслідування поліцейські продовжили, аби провести всі необхідні експертизи.

Ось яка точка зору на це родини Климнюків:

– Вважаємо, що покарані мають бути обидва бандити. Бо якщо один різав ножем нашого сина, то другий штовхав і спокійно за цим спостерігав. А після того залишив Мішу у важкому стані, і тільки дивом він врятувався від смерті, — додають батьки. — Тому просимо слідчих взяти наші покази до уваги, бо в ролі жертв можуть стати інші ні в чому не винні люди.

Віталіна Трудько