15-го лютого відзначається 30-та річниця від дня виводу радянських військ з Афганістану. 10 років тривала ця неоголошена війна, через пекло якої пройшли тисячі українців. Багато з них не повернулись до рідних домівок. Голова Вінницької обласної організації партії “ОСНОВА” Лідія Діденко каже: ” Воїни – афганці” як ніхто знають ціну слова “мир”. Адже вони пройшли випробування потом і кров’ю, втратою бойових побратимів, байдужістю з боку держави. Втім, зберігши свої принципи, вміння служити Вітчизні. Багато з них і сьогодні , під час гібридної війни , стали на захист держави та народу України”.

Дійсно, питання миру надзвичайно гостро стоїть перед сучасною Україною. Вже майже п’ять років тривають бойові дії на Сході нашої держави, під час яких, мало не щодня гинуть наші громадяни. Сотні тисяч наших співгромадян стали вимушеними переселенцями. Кандидат на пост Президента України Сергій Тарута на власному досвіді знає, що таке втратити малу батьківщину. Він патріот і розуміє вибір тих, хто виїхав з окупованих Криму, Донецька та Луганська, втративши житло, роботу, бізнес. Відтак, він чітко усвідомлює – альтернативи мирному процесу немає!

Пріоритетами Сергія Тарути, як майбутнього Президента України, в сфері зовнішньої політики є: відновлення територіальної цілісності України, забезпечення стабільної безпеки, захист життя та прав громадян, підтримка та просування інтересів українського бізнесу за кордоном, відновлення дружніх відносин з усіма країнами-сусідами.

“Гарантую реальне підвищення боєздатності армії, підвищення соціального статусу військовослужбовців. Армію буде переоснащено за кращими світовими стандартами, в першу чергу, завдячуючи використанню виробничої бази військово-промислового комплексу України. Я переконаний, що для України передумовою забезпечення міцного миру та непорушності кордонів є позаблоковий статус держави у відповідності до Декларації про державний Суверенітет України”,- заявляє Сергій Тарута.

Сергій Тарута переконаний – він поверне мир в Україну за допомогою дипломатії. Він досвідчений перемовник та досягне відновлення кордонів України шляхом політико-дипломатичних перемовин та юридичних рішень. В цьому він відчуває підтримку однопартійців та більшості громадян України. ” Тільки у партії “ОСНОВА” є комплексна стратегія мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Більш того, є чітке розуміння, як цю стратегію реалізовувати на практиці. Мова йде про наш мирний план ” Три основи” , котрий ми презентували світовій спільноті у лютому 2017-го року на безпековій конференції у Мюнхені. Після виборів у 2019 році до влади прийдуть політики, котрі зможуть врегулювати ситуацію в регіоні. Ми і план розробили, і готові взяти на себе відповідальність за його реалізацію та повернення миру в Україну”,- наголошує Сергій Тарута.

Сергій Тарута також зазначив, що мирний план “Три Основи” у 2017-2018 роках отримав схвалення світової дипломатії. І наразі відомі міжнародні організації та політики включають його компоненти до своїх пропозицій, щодо повернення миру в Україну.

Біографічна довідка.

Тарута Сергій Олексійович – промисловець, підприємець, успішний управлінець, лідер політичної партії “ОСНОВА”. Пройшов шлях від майстра мартенівського цеху до керівника корпорації ІСД.

Має дві вищих освіти – інженерську та управлінську. В 1979 році закінчив Жданівський металургійний інститут( Маріупіль), в 1999 – Донецьку державну академію управління. Модернізував Алчевський та Донецький металургійні комбінати. Впровадив на підприємствах сучасні виробничі та екологічні технології.

Сергій Тарута ідеолог створення Доктрини збалансованого розвитку “Україна 2030”, в якій докладно розроблена стратегія виходу України з кризи та формування шляхів підвищення статків громадян до європейського рівня. Сергій Тарута розробив та запропонував план мирного врегулювання на Донбасі “Три Основи”, котрий вже сьогодні стає темою для переговорів на вищому міжнародному рівні.

На посаді голови Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута зупинив наступ військ терористів на Мариупіль. З жовтня 2014 – депутат Верховної Ради України. Нагороджений орденами “За Заслуги” першого та другого ступенів. Одружений, виховує двох доньок. Полюбляє спорт, займається альпінизмом та велоспортом.

Прес-служба
Вінницької обласної
та міської організацій ПП”ОСНОВА”