Тоді вона приїхала з рідної Мар’янівки на презентацію книги спогадів брата «Тіні в дзеркалі». Привезла червоні, дуже красиві троянди з власного саду. З ними вона тут і стоїть.

Дуже пишалася своїм братом Михайлом. Завжди дзвонила і приїжджала при найменшій можливості. За фахом бібліотекар, все життя працювала у бібліотеці, а в останні роки тримала невеликий сільський магазинчик. Там її 13 лютого і вбили. Жорстоко і безжально. Перетрусили все в будинку. Мабуть, шукали гроші…» – написала Світлана Короненко.

Односельці розповідали, що грабіжник зайшов до магазина, де в той час була пані Валентина. З усієї сили вдарив її обухом сокири по голові, а коли жінка впала, взяв з полиць чотири (!) апельсина, ковбасу, ще якісь товари. Люди його зловили, це виявився раніше судимий житель одного із сіл Шполянського району на Черкащині. 14 лютого Валентина Слабошпицьку похоронили.

Михайло Слабошпицький — автор багатьох літературних творів, в тому числі біографії Михайла Коцюбинського, який жив у Вінниці. Слабошпицький був нагороджений літературними преміями ім. Тараса Шевченка, Лесі Українки, Михайла Коцюбинського та ін.