Для збільшення обсягів відправлень та доходів Укрпошта минулого року запровадила ряд кроків для розширення пропускної здатності в обробці міжнародних відправлень та уникнення можливих затримок відправлень. Зокрема, за ініціативою підприємства та у співпраці з ДФС і Міжнародним аеропортом «Бориспіль»  та партнерстві з “Міжнародні Авіалінії України” була запроваджена нова технологія обробки пошти із залученням сертифікованих хендлінгових компаній. Наприкінці 2018 року також  здійснені перші пілотні рейси з використанням аеропортів ЄС для транспортування пошти, зокрема аеропорту в м. Жешув (Польща) до Нью Йорку (США).

Зростання імпорту відбулося завдяки новим проектам з двома ключовими партнерами в доставці товарів з азійських маркетплейсів. Так, Укрпошта та Cainiao (логістична платформа групи компаній Alibaba, до складу якої входить торгова платформа AliExpress) створили продукт AliExpress Saver, який поєднує доступну доставку для недорогих товарів з можливістю відслідковування відправлення. Другим знаковим партнерством для імпортного напрямку стало підписання та запуск спеціального каналу доставки з  національною поштою Гонконгу.

Крім того, Укрпошта приєдналася до найбільшого інфраструктурного проекту світу «Нового шовкового шляху» (One Belt, One Road). Компанія бере участь у пілотному проекті пошти Китаю (China Post) із транспортування пошти залізницею із Китаю до Польщі з подальшим перевантаження на автомобільний транспорт до різних європейських міст. Ще Укрпошта запустила прискорені канали доставки для китайських JD.com та Joom, британського ASOS.

В той же час підприємство продовжує розвивати експортний напрямок міжнародних операцій, було запроваджено накопичувальну систему бонусів – понад 3800 експортерів отримали знижки на пересилання посилок. Таким чином український малий та середній бізнес має змогу вийти на міжнародні ринки і торгувати на найбільших онлайн-майданчиках у 230 країнах та виділених регіонах світу.

В 2018 Укрпошта активно збільшувала кількість онлайн-оформлених відправлень через такі інструменти як API, «особистий кабінет», мобільний застосунок і на кінець 2018 року 36% всіх відправлень були оформлені онлайн.

В 2018 році Укрпошта також значно розширила перелік партнерів-авіакомпаній, якими доставляє відправлення. До MAУ, KLM, AirBaltic, БелАвиа, додалися контракти із Turkish Airlines, Lufthansa, LOT, Silkway, Brussels Airlines, Austrian Airlines. Нині Укрпошта має змогу щодня відправляти пошту на 32 – 47 рейсів на добу в залежності від розкладу вильотів.

Основними експортними країнами, до яких Укрпошта найбільше здійснювала доставку в 2018 році – США, Великобританія, Канада, Німеччина, Франція, Польща,  Австралія.  Найбільшими імпортерами були Китай, Нідерланди (як транзитний хаб), Ізраїль та США.

Крім того,  проведено 15 семінарів безкоштовного освітнього проекту E-Export School від Укрпошти та 20 заходів в рамках партнерства з програмою CUTIS (Canada-Ukraine Trade and Investment Support Project за підтримки Уряду Канади), Торгово-промислової палати України та Craft it, яка відбувається в рамках  програми Східного партнерства Европейського союзу (eaptc.eu) за адміністрування німецької організації Deutsche Gesellschaft fьr Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Ці проекти буде продовжено й у 2019 році.

Прес-служба
ПАТ “Укрпошта”