Кажуть: районна виконавча служба взагалі жодних дій у цьому напрямку не робить, а загальний борг перед дітьми, за їхніми словами, близько мільйона гривень. За цей час люди скаржилися на бездіяльність до багатьох інстанцій, але у відповідь лише обіцянки. Наша газета стала для них останньою надією.

– У нашому районі сотні дітей, яким батьки боргують аліменти. Щомісяця збираємось, носимо довідки до місцевої виконавчої служби і просимо щось робити! Поки в сусідніх Мурованих Курилівцях вибивають борги, арештовують майно і змушують до суспільно-громадських робіт, у нас повна бездіяльність. Виконавча служба Барського району взагалі не виконує своїх обов’язків. Перекидають відповідальність на інших, аби крайнього не знайшли. На всі питання відповідають лиш так: «А що ми їм зробимо? Викликали, але не з’являються». То хіба це аргументи для такої структури? А що ми тоді зробимо? Ми ж не залишили своїх дітей напризволяще. Хай собі колишні чоловіки чи дружини живуть щасливо, але закон треба виконувати! – обурюються на гарячу лінію газети жителі Барського району. – Наведемо приклади. Одній жінці чоловік не сплачує аліменти вже 15 років, й вона ледве витягує фінансово дітей. А сам неофіційно працевлаштований, їздить за кордон, торгує в місті на базарі, має автомобіль, одним словом – живе у своє задоволення. І це в той час, коли інших притягують до відповідальності накладанням арешту, позбавленням керувати авто, і не випускають за межі України. В іншого жителя району дружина покинула трьох дітей і втекла на заробітки у Польщу. Теж не сплачує аліменти й боргує 150 тисяч гривень. Виникає питання – на яких підставах її взагалі випустили, якщо жодної копійки не сплатила? Все просто, бо ця справа теж знаходиться у Бару. Чому відбувається така халатність – важко сказати. Ми вже погрожували керівництву, що дамо цьому суспільний розголос, але їм байдуже. Саме тому ми даємо виконавчій службі району місяць, аби взялись до роботи. В гіршому разі зберемо дітей, які на нашому забезпеченні, і поведемо до начальника. Хай гляне їм в очі й розкаже за що їх годувати, навчати та лікувати.

У свою чергу в Барському районному відділі виконавчої служби протягом кількох днів на телефонні дзвінки не відповідали. Мобільні контакти нам не надали. Тому просимо вважати цю публікацію інформаційним запитом і готові вислухати іншу точку зору

Віталіна Володимирова