Днями у Гальжбіївській школі на Ямпільщині провели мітинг-реквієм на честь загиблого бійця Олександра Перепелиці. Приводом до пам’ятного зібрання стало те, що наш земляк посмертно був удостоєний ордена «За мужність ІІІ ступеня». Слова співчуття з приводу втрати та вдячність за виховання патріота і оборонця України висловили голова Ямпільської районної державної адміністрації Михайло  Вдовцов та голова Гальжбіївської сільської ради Андрій Лаврук. Високу державну нагороду вручили батькові героя Юрію Олександровичу.

– Наш син жив звичайним хлопцем, а повернувся величним героєм. Він вибрав свій шлях щоб не бути ні «кухонним» патріотом, ні «диванною» сотнею. Сьогодні моя змучена душа і плаче, і втішається, що він бачить свою нагороду. Я вклоняюся йому і усім тим хлопцям, які продовжують боротьбу з агресором, – промовив батько героя.

Надзвичайно емоційним був і виступ бойового побратима Олександра Наконечного, який наголосив усім присутнім про справжню ціну нашого мирного життя…

Додамо, що Олександр Перепелиця один із перших пішов служити на передову. Воював у 51-ій бригаді. Загинув 29 серпня 2014 р. під час виходу з Іловайського котла. Тіло воїна було знайдено в районі: села Новокатеринівка, та 3 вересня 2014 р. разом з тілами інших загиблих знайшли на Донеччині і поховали як невідомого солдата. Весь цей час Олександр вважався безвісти зниклим. Поховали навесні 2017 р. У бійця залишились брат, батько та матір.

Вічна пам’ять мужньому воїну…

Валентина Лісова