Адже за 10 годин до Нового року в мікрорайоні Академічний були знайдені тіла трьох осіб та ще жива дівчинка… Того ж вечора вона померла від травм у лікарні. На місці трагедії поліція тоді затримала батька цієї родини – 30-річного ІТшника Анатолія Мальця. Після допиту і знайдених «речдоків» суд арештував його на 60 діб

З того часу є кілька версій, що спричинили це жахливе вбивство – від магічних до суто побутових і сімейних!

Згодом суд призначив підозрюваному психологічну експертизу… А днями заступник начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк  повідомив, що вже є результати експертизи зі знайдених у смітнику речей і знаряддя вбивства… Це сині труси і молоток, про які вперше заявив у суді 3 січня прокурор. І, за словами правоохоронців, на речових доказах виявлено ДНК підозрюваного Анатолія Мальця, 2-х вбитих жінок і 2-х вбитих дітей.

– Кажуть, що він не міг цього зробити, це не він. Хочу заявити – ми новорічну ніч провели разом з ним. 1-го числа, коли він почав трохи говорити, ми знайшли одяг, в якому він скоїв це вбивство. Він викинув його в смітник. Нам пощастило, що 31-го машина не вивезла сміття і нам довелося розібрати цю машину. Знайшли молоток, яким він вбивав, де були сліди. Проведено ДНК-експертизу. Там є ДНК його і вбитих жінок, і дітей. Це говорить, що він причетний до скоєння вбивства, — сказав начальник кримінальної поліції.

Також нині стали відомі додаткові деталі того трагічного дня, 31 грудня, із матеріалів справи. Їх уточнив Олександр Цимбалюк.

– У той день він мав перейти до другої жінки, та йому дзвонила. Ми посекундно відстежили дзвінки і повідомлення. Чоловік забрехався. Своїй новій жінці він казав, що живе окремо з мамою, яка хвора на онко, а дружина з дітьми живе окремо. Насправді всі разом вони жили в одній квартирі. 31 грудня, коли скоїв вбивство, він мав переїхати з речами до нової дружини.

Після того, як Анатолій вбив, він вийшов з хати і поїхав до своєї коханки. Поїхав купувати подарунки. Подарував їх, повернувся і викликав «швидку допомогу».. — каже Олександр Цимбалюк.

Щодо мотиву вбивства, підозрюваний до сьогодні нічого не каже слідчим.

– За маму і дружину він розказує, а за дітей мовчить, — каже Олександр Вікторович.

Водночас у Вінницькій тюрмі так прокоментували поведінку «особливого» в’язня:

— Громадянин утримується у слідчому ізоляторі. У камері з ще декількома громадянами, які вперше потрапили за грати, але за вчинення різного роду злочинів особливої важкості, — розповіли співробітники ДУ «Вінницька установа виконання покарань-1». — Порушень режиму за ним не спостерігається. Якихось нарікань чи скарг від нього теж не надходить. Поки що він заарештований на 60 діб — до 28 лютого. Далі цьому громадянину знову будуть обирати в суді міру запобіжного заходу.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ
Анатолій МЕЛЬНИК