– О 14.03 на спецлінію 102 зателефонувала жінка, яка повідомила про “замінування” та кинула слухавку. З приміщення було евакуйовано 50 чоловік, – повідомили у прес-службі обласної поліції. – Під’їзди та вулицю перекрили. Будівлю обстежили фахівці вибухо-технічного відділу поліції та кінолог зі службовим собакою. Вже о 15.10 рух транспорту було відновлено. Вибухівки не знайшли.

– До приміщення банку прийшли представники поліції та повідомили, що будівля поряд з відділенням замінована, – розповіли нам у службі комунікацій ПУМБ. – Співробітників було евакуйовано на час проведення перевірки. Після завершення перевірки співробітникам банку дозволили продовжити роботу відділення.

Вже за дві години оперативники карного розшуку обласного управління та міського відділку поліції затримали 38-річну вінничанку. Вона пояснила, що мала конфлікт із працівниками банку щодо фінансових зобов’язань. Тож вирішила помститись, пригрозивши “бомбою”. Жінка каже, що не знала про кримінальну відповідальність за такі “жарти” та розкаюється у вчиненому. Їй загрожує до шести років ув’язнення, а ще відшкодування солідних збитків, що були завдані спецслужбам… Бо лише виїзд однієї пожежної машини коштує державі близько десяти тисяч гривень.

Протягом 2017-2018 років у Вінниці двічі “мінували” аеропорт та раз готель “Профспілковий”. Ці злочини досі не розкриті.