На Вінниччині утворюється управління транспорту Вінницької ОДА.

Відповідне розпорядження підписали нещодавно. Нагадуємо, що ми в публікації «Чому зникають автобусні маршрути» розповіли про скандал під час заслуховування на Громадській раді звіту директора департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури, котрий, власне, став завершальною крапкою в тривалій боротьбі активної громадськості за наведення порядку в сфері автобусних пасажирських перевезень. Директора департаменту ЖКГ Сергія Волкова попереджено про його вивільнення у зв’язку з реорганізацією.

– Неналежне виконання норм чинного законодавства у цій сфері з боку посадовців департаменту та ігнорування вимог фахової громадськості призвела до вкрай негативних наслідків. Рішення про реорганізацію департаменту ЖКГ є вірним кроком керівництва Вінницької ОДА як замовника пасажирських перевезень, адже негатив від недолугої політики департаменту підривав авторитет та довіру до облдержадміністрації в цілому, – зазначила голова Спілки пасажирських перевізників Вінниччини Ірина Шпильова.

– Це лише перший крок для наведення законності та порядку в автобусних пасажирських перевезеннях області. — прокоментував цю подію голова Асоціації сприяння безпеці на транспорті Олег Долінський.

– Розуміємо, що учасники корупційних схем будуть робити все можливе, щоб залишити контроль вже за новоствореним транспортним управлінням. Вчорашні учасники цих схем сьогодні намагаються рядитись у «борців з корупційними схемами». Деякі з них навіть вдаються до публічного дистанціювання від керівництва департаменту ЖКГ. Але ми тримаємо ситуацію на контролі і надалі будемо активно сприяти наведення порядку в цій сфері і недопущенню спритних ділків, які розвалювали транспортну галузь.

А ми й надалі будемо дуже уважно стежити за розвитком подій у сфері автобусних пасажирських перевезень в області.

Ілона ВАЛЬТЕР