Дитину супроводжували чоловік і жінка. У дорослих спробували з’ясувати, що сталося, але, не дочекавшись відповідей, викликали поліцію і «швидку допомогу». Дитину госпіталізували. У хлопчика були такі синці та гематоми на обличчі, що він ледве відкривав очі. Стан був настільки важким, що медики запідозрили крововилив у мозок. Зрештою, діагностували у нього черепно-мозкову травму і струс мозку. Вже потім з’ясувалось, що батько хлопчика — 30-річний Руслан — родом із Старої Прилуки Липовецького району, працював у котельні. Два роки перебуває під слідством за розбій. У рідному селі нам розповіли, що у нього не дуже добра слава, бо не раз обкрадав сусідів. Із рідною мамою не живе, її позбавили батьківських прав. Зі своєю новою коханою Людмилою чоловік познайомився через соцмережі, проживали разом у селі Велике Козятинського району.

Днями один із телеканалів присвятив цій шокуючій історії цілу програму, де із самого початку мачуха розповідала, що Ваню бив батько, а в лікарню вони не зверталися, бо не хотіли скандалу, і мазали синці якоюсь маззю. Під час передачі журналісти вирішили провести дослідження батьків на поліграфі. Людмила Симон під час проходження поліграфа почувала себе недобре, хвилювалася. Однак дані фахівців Всеукраїнської асоціації поліграфологів дали відповідь на запитання, хто ж насправді побив 6-річну дитину до напівсмерті. Тести на поліграфі показали, що Вані завдала ударів 25-річна мачуха Людмила. Після того, як оголосили результати тестів, жінка в прямому ефірі зізналася у скоєному. Мабуть, совість її заїла.

– Я ненавиділа хлопчика, бо рідний батько більше часу йому приділяв, а не мені. Злість, яку не могла продемонструвати коханому, застосувала до дитини. Ваня не слухався, і я його побила, — сказала мачуха. — Навмисно вигадала, що Руслан бив малого, аби зняти із себе відповідальність. Я прошу вибачення у хлопчика…

Втім, як кажуть ті, хто знає цю Люду та Руслана ближче, над хлопчиком знущались обоє. Тому для малого Іванка було би краще, якби турботу про нього взяла на себе держава.

Тим часом у поліції повідомили, що нині мачуха дитини знаходиться під домашнім арештом, батькові підозра не оголошена. Призначена комплексна судово-медична та судово-психолого-психіатрична експертизи. За їх результатами буде надано оцінку діям батька Руслана.

Віталіна Володимирова