У Вінниці вперше відбувся турнір зі стендової стрільби серед мисливців-аматорів та просто любителів полювання та відпочинку на природі.

Його організувала та провела фейсбук-спільнота «Мисливці, Риболови та інші Брехуни». До речі, коріння в цієї всеукраїнської та вже навіть й міжнародної неформальної організації любителів активного відпочинку теж з Вінниччини!

– Ідея провести цей турнір виникла у нас спонтанно. Зараз полювання закрито до літа, тож мисливці можуть продемонструвати свої силу, влучність та вправність лише на стенді. Так ми із колегами — «МРБшниками», зокрема нашим головою Вовою Безуглим, взялись за неї. Вперше на ці змагання з’їхались близько 30 вінницьких мисливців — зі всієї області, і ще зовсім юнаки, і чоловіки, які вже розміняли п’ятий десяток. Усі — не професійні спортсмени. Дехто взяв із собою синів. Ось мій син, якому вісім років, був у захваті від змагань. Але, ясна річ, він ще не стріляв, — розповів один з організаторів турніру Максим Дерун. — Правила змагань були такі: кожен мисливець мав 25 пострілами із різних позицій вразити летючу мішень — «качку», «фазана», «зайця» тощо. По черзі п’ять позицій та відповідно п’ять пострілів.

Найкращими снайперами — «МРБшниками» стали Василь Вівсяний — переможець змагань, друге місце — Сергій Драчук, а третє — Андрій Наливайко. Спеціальний кубок «За волю» отримав наш наймолодший стрілець Влад Грицюк, який не лише підтримував свого тата-снайпера Богдана, а й сам бив по мішенях не гірше досвідчених стрільців з батькової рушниці. Звісно, із дотриманням усіх вимог безпеки. Наше свято завершилось гарячою кашею та юшкою із чаєм на свіжому повітрі та приємним спілкуванням у дружньому колі. За вінницьким прикладом так позмагатись у влучності вже хочуть «МРБшники» з інших міст України. А далі ми плануємо провести влітку фестиваль нашої групи, що буде приурочений до Дня незалежності України.