На початку лютого у місті Дубаї відбувся Кубок світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

У них взяли участь 213 спортсменів, що представляли 39 країн світу. Національна команда України була представлена 10 паралімпійцями, які вибороли комплект нагород (серед дорослих) та «золото» серед юніорів. Зокрема нашій землячці Мар’яні Шевчук, яка виступає у категорії до 55 кілограмів, «підкорилася» штанга вагою 131 кілограм. І таким чином судді зафіксували ще й новий світовий рекорд нашої землячки. А спортсмен Вінницького регіонального центру «Інваспорт» Борислав Нікротюк у своїй ваговій категорії посів 2 місце серед юніорів з результатом 121 кг.

Зазначимо, що 22-річна Мар’яна Шевчук родом з Хмільника, де й досі мешкає її мама. Мар’яна має звання «Майстер спорту України міжнародного класу». Її тренує Олег Пакула. У 2016 році дівчина на Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро посіла четверте місце у змаганнях з пауерліфтінгу. Крім того, встановила три світових рекорди, виграла Кубок світу в місті Дубаї. У травні минулого року у французькому місті Берк-сюр-Мер дівчина підняла 130,5 кг. За таке досягнення вінничанку визнали найкращим парапаурліфтеором світу у 2018 році. Дівчина закінчує навчання у технологічно-промисловому коледжі.

Валентина Лісова