На жаль, і на мирній території наслідки війни дають про себе знати. У неділю в Жмеринці в останню путь провели 44-річного демобілізованого бійця Ігоря Саса. Його знайшли повішеним. Кажуть, що чоловік скаржився на постійний головний біль…

– Ігор до трагічних подій на Сході працював електриком. У 2014 році був одним із перших, хто пішов захищати наш спокій. Служив у 72 бригаді (Біла Церква) водієм-механіком. Разом із побратимами були під  Свердловськом, Амвросіївкою, Краснопартизанськом, Мар’янівкою… Прикривали прикордонників, оскільки вони не були  укомплектовані важкою технікою і не могли протистояти такому вторгненню. Спочатку все було спокійно, адже могли дати достойну відсіч, – розповіли знайомі покійного. —  А тоді почалось Зеленопілля… Бойовики здійснювали постріли з відстані понад 15 км з боку державного кордону з РФ. Техніка підбита, підкріплення не було. Ігор не раз згадував, як йому доводилось вивозити КамАЗом загиблих, серед яких шукав своїх хлопців. Коли вирвався дивом із того пекла, у військовій частині Ігоря пічкали заспокійливими таблетками, бо руки тремтіли. Додому приїхав контуженим, із наполовину втраченим слухом.

Після тієї клятої війни Ігор Сас довго мовчав. Мертві побратими часто приходили до нього  уві сні.

– Бракувало йому спілкування, підтримки, допомоги. На жаль, у Жмеринці так і не відкрили реабілітаційний центр для таких воїнів, хоча їх у нас багато, – каже депутат Жмеринської міської ради Ольга Пащук. —  Чула, що нещодавно Ігор Сас був на лікуванні у Карпатах, пізніше – у медичному закладі. Після виписки легше не стало. Рідні постійно були поряд і самого його не залишали. А того ранку жінка із дочкою поїхали купувати весільну сукню. До Ігоря мала прийти старенька мама, але не встигла. Застала його вже повішеним на бантині.

У прес-службі обласної поліції нам повідомили:

– 16 лютого до місцевого відділення надійшло звернення про те, що у  власному будинку знайшли повішеним чоловіка. Слідів насильницької  смерті не було. Записки не залишав. Слідчі чекають висновків судово-медичної експертизи. Відкрите кримінальне провадження за фактом умисного вбивства із поміткою «самогубство».

Віталіна Володимирова