Одна за одною поступово релігійні громади покидають Московський патріархат.

Нещодавно ще чотири громади приєдналися до Вінницько-Тульчинської єпархії УПЦ (ПЦУ), яку очолює архієпископ Михаїл. Все відбувалося згідно з новим чинним законодавством, через збори і голосування. До ПЦУ перейшли храми святого Архістратига Михаїла села Михайлівці Мурованокуриловецького району; святого апостола і євангеліста Іоана Богослова села Красносілки Бершадського району; святого князя Олександра Невського, с. Сонячне (м. Могилів-Подільський); святого Димитрія Солунського, с. Яришівка Тиврівського району. Не всі священики перейшли до Помісної Церкви України разом з громадою. Але процес переходів вже набрав масовості.

Загалом, у Вінницькій області найбільше в Україні релігійних громад, які покинули Московський патріархат і приєднались до Православної Церкви України.

Від редакції.

Як повідомило СБУ, в Україні запущена спецоперація російських спецслужб по розпалюванню міжконфесійної ворожнечі.

Агентами зумисне створюються провокативні ситуації, поширюються анонімні погрози та навіть підпалюються храми для того, щоб розпалити релігійну війну.

Наступна мета: ввести російські війська для захисту «страдающих православных братьев». Що дала така «Русская весна» на Донбасі – очевидно, тому закликаємо всіх до виваженості та патріотизму. Бог і Україна завжди поряд.

Ілона ВАЛЬТЕР