– За командою сільського голови примусили під загрозою звільнення написати заяву на половину мінімального посадового окладу техпрацівницю сільського будинку культури, матір-героїню Раїсу Нігруцу.

Вона сама, без чоловіка, виховала п’ятеро дітей, один із яких ще вчиться у школі. Її діти не бешкетували, не гуляли, не створювали проблем. Виросли і гідно пішли своїм життєвим шляхом. Хіба просто було матері справитися з труднощами? А їх, повірте, було немало!

І ось така дяка за серце і душу, які вона віддала, щоб народити і виховати достойних громадян України! Дяка від «найкращої» і «найзаможнішої» ОТГ в області — як намагаються переконати громаду ті, що «біля корита». 26 тис. грн. за рік отримала на руки Нігруца за свою нелегку працю, адже площа, яку вона прибирає, майже втричі перевищує встановлені норми. 26 тис. на сім’ю з п’ятьма дітьми! Для порівняння — заступниця сільського голови при виході у щорічну відпустку у 2018 році отримала відпускних і доплат 50 тис. грн.

У будинку культури, на прибудинковій території, танцювальному майданчику, біля пам’ятника загиблим воїнам завжди чисто і охайно. Директор Сергій Гончарук задоволений роботою Раїси, але при переведенні її на півставки його думка нікого не цікавила.

При так званому «добровільному» об’єднанні Студенянської та Гонорівської громад у сільраді

с. Гонорівка зайвою стала посада техпрацівниці Дашинської Надії, яка висловлювалася проти об’єднання. Решта працівників залишились на своїх місцях при високих зарплатах і преміях. Законодавець не передбачив у селах, що об’єдналися, ніяких посад, окрім старости. Судова тяжба Олексія Кирнасівського, голови Студенянської ОТГ, проти Надії Дашинської у Піщанському райсуді триває уже рік. Протиправне звільнення техпрацівниці не викликає ні в кого сумніву. Голова Студенянської ОТГ за гроші платників податків найняв адвоката, який представляє його інтереси в суді проти незаконно звільненої з роботи Дашинської. Дивує поведінка 14-ти депутатів сільської ради. Чому жоден з них не став на захист скривджених жінок? Невже разом з пам’ятниками, назвами вулиць декомунізували і такі поняття як мораль, порядність, чесність, совість, відповідальність? Не хочеться вірити в це, але факти — річ уперта.

Віктор Кирнасівський
с. Студена
Піщанського району