– У п’ятницю 22 лютого о 24.00 сплив термін дії зниженої ставки акцизу при митному оформленні авто з іноземною реєстрацією. Пільгою скористалася власники 213 тисяч автомобілів і сплатили загадом близько 13 мільярдів гривень, – зазначив у Вінниці виконувач обов’язків заступника голови Державної фіскальної служби України Віктор Кривіцький. – Із них – «євроблях» було 136 тисяч на 8,5 мільядрів гривень. Ці кошти підуть виключно до Пенсійного фонду!

Плюс ще 77 тисяч авто на 4,9 мільярди гривень це так звані ново ввезені авто, які під цей закон привезли громадяни…

– Що далі? Це правда, що після 24 травня євробляхарів будуть жорстко штрафувати та конфісковувати авто?

– Так, до цієї дати можна буде розмитнити авто за повною ставкою акцизу… Після 24-го травня поліція та митниця будуть адміністивними протоколами штрафувати власників таких авто на митній території України. В подальшому такі авто будуть вилучатись із дорожнього руху та конфісковуватись…

– Коли нарешті відремонтують дорогу біля Зони митного оформлення за «Епіцентром»? Адже в минулому році на ремонт цієї ділянки планувались 6 мільйонів, які так і не було освоєні…

– Дякую за «сигнал»… Як один із керівників ДФС і депутат міської ради Вінниці я не проти, аби тут і по всій Україні були якісні дороги… Спробуємо вирішити це питання в короткі терміни!

Цікаво, що загалом за даними ДФС на митній території України перебувало близько 600 тисяч не розмитнених авто – «євроблях» і «свіжаків»… Тобто до 22 лютого українці розмитнили і легалізували 1/3 від цих автомобілів на іноземній реєстрації?