Одразу зауважимо, що БАД — це окрема категорія харчових засобів, які вживають як додаткове джерело білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів. При цьому жодна з дієтичних добавок не має лікувальної дії – і саме на цьому наполягає Міністерство охорони здоров’я.

Cьогодні держава максимально усунулась від контролю над виробництвом БАД та їхньою якістю. Це породило появу невеликих компаній, які в умовах кустарного виробництва почали постачати свою продукцію до аптек та заохочувати продаж, аж до заміни дійсно ефективних ліків. Проблема в тому, що, погоджуючись на таку заміну, неуважний споживач ризикує власним і чужим здоров’ям. У кращому випадку, отримавши добавку з неконтрольованим складом, можна вжити «пустишку» без жодного ефекту. А у гіршому – отримати несподіване ускладнення стану.

На що орієнтуватися при виборі в аптеці засобу від того ж проносу та отруєння?

По-перше, краще виконувати настанову лікаря, який виходить з призначення ліків з доведеною ефективністю. По-друге, якщо обираєте самостійно, слід уважно прочитати інструкцію – і спокійно відмовитись, якщо вам пропонується БАД від маловідомого виробника. А потім попросити, наприклад, оригінальний перевірений сорбент-таблетки «Біле Вугілля».

У 2018 році таблетки «Біле Вугілля» стали ліками, тому що пройшли клінічне дослідження ефективності та безпечності за найвищим міжнародним стандартом та беззастережно довели лікувальну дію – зв’язування токсинів та патогенних бактерій.

Отже, прислухайтесь до поради: у скрутну хвилину довіртесь перевіреним лікам, які кращі за малозрозумілі БАДи. Так спокійніше і безпечніше.

ДЛЯ ДОВІДКИ.

Оригінальний сорбент «Біле Вугілля» був розроблений в Україні компанією «ОмніФарма Київ» у 2008 році. Сьогодні компанія виробляє близько 20 найменувань препаратів натурального походження на кількох сертифікованих вітчизняних фармпідприємствах, забезпечуючи жорсткий контроль над виробництвом на всіх його стадіях.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Реклама лікарського засобу. Є протипоказання. Заявник: ТОВ ОМНІФАРМА КИЇВ (Україна). РП МОЗ України UA/16126/01/01 від 04.07.2017 р. Перед застосуванням лікарського засобу обов’язково проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією.