Проте, за його словами, почастішали міжконфесійні конфлікти. З початку року до поліції подано 52 заяви щодо непорозумінь на релігійному ґрунті, по дев’яти з них відкриті кримінальні провадження. Зазначимо, що зі створенням ПЦУ та проведенням зборів релігійних громад щодо приєднання  періодично між місцевими жителями, священиками УПЦ МП (РПЦУ) та їх прихильниками виникали «протистояння».

Крім того, було оприлюднено результати соціологічних досліджень. Як ефективну роботу  поліції у Вінницькій області оцінило 49,4%. Це найкращий показник у країні. Мешканці Вінниччини висловили 37,5 % довіри до правоохоронців  та вказали про готовність допомагати їм за будь-яких обставин (51,9%).

На думку 66,3 % опитаних, рівень злочинності у Вінницькій області залишився таким, як і рік тому. А ось 13,3% людей вважають, що він зріс, 12,8 % впевнені, що зменшився. Щодо побоювання стати жертвою злочину, то найбільше вінничан бояться стати жертвою ДТП (66,8%), будь-якого злочину (56,8%) та  крадіжок із будинку чи квартири (55,3%). Далі йде шахрайство (50,2%), пограбування на вулиці (49,5%), фізичне насильство (47,3%) та крадіжка з авто (36,3%). Щодо розповсюдженості різних видів злочинів, то тут, на думку людей, лідирують порушення правил дорожнього руху (53,4%), квартирні крадіжки (34,9%), нелегальна торгівля алкоголем чи наркотиками (31,9%) та хуліганство агресивних компаній (26,1%). А ось щодо найважчого злочину — вбивства, то тут маємо 3,3%.

Ставали жертвами злочину лише 5,8 опитаних з Вінниччини. Для порівняння: у Волинській області таких  29%, на Львівщині — 17,5. Не повідомляли поліції про те, що стали жертвами злочину, 24% наших земляків.

Вікторія Снігур