Уродженець Криму не приховував негативного ставлення до Революції гідності і висловив підтримку колишнім беркутівцям, які жорстоко побили людей у столиці.

– Минуло п’ять років. Те, що сталося на Майдані, кожен буде пам’ятати по-своєму. Хтось згадав, що виносив поранених, через п’ять років, щоб попіаритися, залишитися на другий термін і ще пограбувати. Я дуже добре пам’ятаю, кого тоді виносив і звідки, — заявив дописувач із іменем та фото Антона Шевцова. — Але розповідати не буду. У Президенти ж я не йду. Вічна слава вам, брати по зброї, що залишилися назавжди в попелі і хаосі перевороту. Всього доброго тим, хто вижив. Слава «Беркуту» і ВВ! Вони захищали не Януковича, а Закон. Проти людей, які його порушували. Лягай, Бандера, і в рот візьми!

Невдовзі під публікацією екс-керівника правоохоронців Вінниччини з’явились десятки коментарів, де більшість не стримували свого обурення такою зухвалістю та неповагою.  Сам Антон Шевцов на тих, хто був незгідний з його позицією, виливав ще більшу порцію образ і заявляв, що скоро знайде та помститься…

Додамо, що Антон Шевцов у 2014 році звільнився із посади старшого оперуповноваженого по боротьбі з організованою злочинністю і з Києва переїхав до Севастополя, який окупували вороги. Але вже через рік був начальником служби безпеки соратника Президента України та керівника Держуправління справами Сергія Березенка під час сумнозвісних виборів у Чернігові.

Кажуть, що саме за таку вислугу і покривання порушень Антон Шевцов і «вибив» собі посаду. На початку лютого 2016 року його представили як керівника обласної поліції. Та керувати йому довелось недовго. Активісти Автомайдану звинувачували його у сепаратизмі та підтримці проросійських рухів. Побачили посадовця на відео параду у Севастополі за участі Путіна. Знайшли і сторінку дружини Антона Шевцова, яка ніби теж не приховувала своїх сепаратистських поглядів.

Керівник поліції пробував виправдатись, але згодом його звільнили. За кілька днів після того затримали на кордоні з Білоруссю, де він намагався втекти до Росії. Вже у Вінниці Антону Шевцову інкримінували зраду Україні та знайшли у плaншетi сфотографований списoк з персoнaльними дaними oсiб, якi прoвoдили тренувaльнi збoри в Днiпрoпетрoвськiй oблaстi. Та потім із екс-керівника правоохоронців зняли звинувачення, і він через суд вимагав відновити його на посаді. Втім, цього не сталось. Але це, мабуть, не засмучує Антона Шевцова, який на своїй сторінці досить часто пише подібні пости. І інколи цікавиться, що відбувається у Вінниці.

Валентина Лісова