– У Всесвітній день спонтанної доброти спільними зусиллями вдалося зібрати 80 тисяч гривень. А найголовніше, що ми разом подарували незабутній день народження Олежці і зробили його щасливим! Цей благодійний захід відбувся завдяки великій кількості небайдужими людей із великими, сповнених доброти серцями. Щиро вдячні усім, хто відгукнувся та підтримав неймовірно дружну сім’ю Ковальчуків у такий складний для них час, — кажуть волонтери із Росоші Липовецького району Олеся Гевко та Леся Сличук. — Зокрема меру Володимиру Ящуку та трудовим колективам установ, підприємств, організацій Іллінецької об’єднаної територіальної громади. Головним меценатом заходу стала власниця РК «ВАРВАРА» Світлана Безрученко та її колектив. Відгукнулись народний артист України Микола Янченко, учасниця телепроекту «Голос діти» Владислава Смаляна, фіналіст Всеукраїнського фестивалю «Червона рута» Владислав Васильченко, Анна Савченко, Анастасія Денисюк, дитячий танцювальний колектив «Ілляночка» та інші артисти. Оксанка Палазенюк приготувала смачні солодощі. Ми вдячні за надані лоти на аукціон Інні Балацькій, Катерині Швець, Тамарі Колесник, Олежці і Наталії Ковальчукам, Наталії Чигрин, Ользі Марківській, Лілії Бойко, Ользі Заєць, Аллі Баранюк, Олені Шестаковій, Валентині Мельник, Олені Пасько, Олександру Жукову. Спасибі за медіа- і матеріальну підтримку газетам «33-й канал» та «Трудова слава» (заступнику редактора Людмилі Герасимчук та депутату Вінницької облради Тетяні Редько).

Нагадаємо, що із самого дитинства у Олега Ковальчука важка та рідкісна хвороба — м’язова дистрофія Дюшена. На лікування та реабілітацію потрібні великі кошти, яких у батьків немає. Тато Юрій працює в РЕМ. А мама Наталія весь час біля сина і на місяць отримує від держави невеликі кошти по догляду. Тому, аби хоч якось заробити копійку, власними руками в’яже взуття.

А тим часом збір коштів на неінвазивний апарат для очистки дихальних шляхів триває. Орієнтовна вартість цього апарата — 200 тис. грн.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ: Приватбанк 5168 7427 0463 8174 (Ковальчук Юрій Григорович) або Ощадбанк 5167490160718194 (Ковальчук Олег Юрійович)

Віталіна Володимирова

Нагадуємо, що «33-й канал» започаткував акцію «Марафон добра» і проводить його із волонтерами та небайдужими людьми. 1 березня в м. Липовець відбудеться наступний благодійний захід у підтримку важкохворої 7-річної Олександри Гринюк. Приєднуйтесь!