Саме в ці дні там місцеві молоді хлопці, які раніше притягувались до адміністративної відповідальності — Вадим Заремба, 1996 р.н., та Дмитро Толоконніков, 1999 р.н., зізнались у вбивстві свого земляка Олександра Омельченка (1967 р. н.). А потім оперативники розкопали на березі річки могилу, де злочинці закопали труп вбитого липівчанина, щоб приховати сліди злочину.

З похолоданням замерзла земля, тому берег річки довелось копати довго. А ось вбивць злочину, який стався 18 лютого, поліцейські знайшли оперативно.

Невдовзі вони зізнались, що напередодні здійснили пограбування. Але про це одразу хтось доніс поліції. Вони запідозрили вбитого у тому, що це він «здав їх мєнтам».

Тому й влаштували розборки. Спочатку пішли до Олександра Омельченка додому із пляшкою. Сіли за стіл і почали розпивати спиртне. А далі перейшли до з’ясовування стосунків. В тому, що це він здав їх поліції, вбитий не зізнавався. Тому отримав удари в голову. Однак, остерігаючись, що почують сусіди інших квартир, молодики виманили цього чоловіка до магазину. Потім із погрозами та стусанами вивели його за магазин у лісопосадку біля річки і продовжили жорстоко вбивати жертву. Коли Олександр вже не подавав ознак життя – закопали тіло прямо біля річки. А вже 23 лютого вони давали поліції покази – як вони вбивали жертву.

Юлія Іванюк