Вінницької області, 27 лютого, до столичної поліції зателефонував водій таксі та повідомив про хлопчика, який без супроводу дорослих сів до нього у автомобіль. Підліток попросив відвезти його у Бориспіль, щоб подивитися як злітають та сідають літаки. Така поведінка хлопця викликала підозру у водія, тому він зателефонував на лінію 102. А там з’ясувалося, що це — втікач із Вінниці і що його ще з 15 лютого розшукують батьки.

Віталій ще й раніше міг піти з дому і проводити час у різних розважальних закладах. Але через кілька днів він повертався. Цього разу йому спало на думку поїхати до столиці, поглянути зблизька на літаки. Він каже, що йому дуже подобається самостійне життя, бути незалежним, подорожувати та розважатись. Ночував хлопець у під’їздах будинків, а гроші та їжу просив у перехожих на вулицях столиці.

Начальник сектора ювенальної превенції Вінницького міського відділу поліції Володимир Борищук розповів, що для розшуку хлопця поліцейськими були задіяні усі можливі оперативно-розшукові заходи. Шукали скрізь: на вокзалах, ринках, розважальних закладах. Шукали і за допомогою засобів масової інформації та соціальних мереж.

Нині Віталій вже вдома. Поліцейські пояснили про усі негативні наслідки, до яких може призвести така його поведінка. З хлопцем працюватимуть психологи та працівники відповідних соціальних служб.

Ілона ВАЛЬТЕР