Незважаючи на міжнародне нерозуміння та стовідсоткове громадянське обурення, правляча команда, котра розставила на відповідальні посади всіх своїх, тупо унеможливлює покращення якості нашого життя і покарання злодія-чиновника, який розікрав цю країну і довів її до руїни.

Як тільки в НАБУ підійшло до завершення більше семидесяти кримінальних проваджень по незаконному збагаченню ТОП-держслужбовців, наближених до владного Олімпу, Конституційний суд декриміналізував цю статтю. Тобто тепер незаконне збагачення чиновників в Україні визнано законним на найвищому правовому рівні. Здивовані європейські партнери кажуть, що це абсурд, що це крапка на боротьбі з корупцією, за великим рахунком – це державне шахрайство з боку України. Адже антикорупційні закони приймалися в рамках реформування суспільства під євростандарти. І Президент гарантував їхнє виконання.

Тепер МВФ погрожує заморозити черговий транш для України, «заради якого нас так напрягли ціною на газ»… Ніби гарант конституції і направив до КС нову редакцію закону про це саме збагачення, але ж ми знаємо скільки часу приймаються подібні закони. Згадаймо хоча б антикорупційний суд. Отже, поки ця мука змелеться, спокійно можна буде уникнути відповідальності і фігурантам корупційної схеми в оборонпромі, на якій незаконно збагатилися найвищі посадові особи наближені до Президента?

Тяжко відрубувати руку, яка тобі щодня протягує портфель бабла. Можна навіть закрити очі на походження цих брудних мільйонів, замішаних на солдатській крові?.. Але заради чого вони віддали свої життя? Де межа цинізму вищих посадовців, котрі підміняють державну службу грою в наперстки зі своїм довірливим і терплячим народом? Хіба тепер можна їм повірити в щирість намірів і не запідозрити в суцільному лохотроні з курсами валют, збанкрутілими банками, Пенсійним фондом, цінами на газ, вугілля, електрику, продукти?

Один з партійних лідерів договорився у Верховній Раді до того, що Президента потрібно розстріляти. Його позицію навряд чи поділяє більшість українців, котрі вже стомились від війни та безкінечного протистояння претендентів на папаху. Але останні події в державі мають привести до тями всіх, хто насправді готовий на самопожертву заради свого народу і зацікавлений зберегти цю країну, а не лише красиво вшановувати загиблих під час Революції гідності та на війні. І гарно роздувати щоки, покриваючи різної масті ділків від влади, котрі остаточно розграбовують Україну і остаточно вбивають віру людей у нашій державній спроможності.

Головний редактор газети «33-й канал»