На останній сесії Вінницької міської ради депутати вирішили взятися за виплати старих зарплатних боргів працівникам дитячого санаторію ім. М. Коцюбинського, що на Старому місті.

Санаторій заборгував податківцям більше 2 мільйонів гривень, і саме через це вже два роки у Господарському суді триває розгляд справи про банкрутство. Але одним з пунктів рішення сесії міської ради є й такий: звернутися до Господарського суду з клопотанням про закриття провадження у справі про банкрутство підприємства. Більше того, міська рада визнала дитячий санаторій таким, що має суспільну цінність для Вінницької міської територіальної громади.

Здавалося б, нарешті зусилля активістів Центру громадського контролю «Дій!-Вінниця» увінчалися перемогою. Арбітражний керуючий Денис Оверчук переконаний, що закриття боргу по заробітній платі не врятує підприємство від основного боргу перед податковою. Процедура банкрутства не закриється. Атакували листами мерію і колишні працівники санаторію, а небайдужі вінничани створили петицію стосовно збереження цього закладу і перетворення його на ще одну зону відпочинку. І ось — крига скресла!

Та чи не стане це рішення формальним, щоб тільки приспати і заспокоїти пильність активістів? Цього найбільше побоюються вінничани.

Усе нерухоме майно підприємства ще влітку  2017 року перейшло у комунальну власність міста. 4 гектари землі санаторію опинилися у комунальній власності ще раніше, у 2010 році. Всю ділянку розбили на 5 зон, і того ж року більше гектара землі вже була зайнята приватним будівництвом. Там, на чудовій території колишньої дачі графа Грохольського, вже стоять чиїсь котеджі. І хоча у 2012 році прокуратура скасувала пункти рішення міськради про передачу земельних ділянок, які були вилучені у санаторію, у приватну власність, елітні будинки і досі стоять. Але чи буде там справді зона відпочинку для всіх вінничан — ніхто не скаже.