У Київській області прокуратура та поліція затримали злочинну групу з 12 чоловіків та жінок, які близько трьох років крали машини на Вінниччині, ще у п’яти областях України та Києві. Полювали за автомобілями преміум-класу — «Mazda», «Kia», «Honda», «Toyota», «Lexus» та «BMW».

Як повідомили у прес-службі прокуратури Київської області, попередньо банда викрала 12 автомобілів. На Вінниччині вони «полювали» на «Мазди». Скільки всього викрали іномарок у вінничан і за яких обставин, у прокуратурі поки не розголошують — кажуть, слідство ще триває. Перевіряється причетність до викрадення ще десятка автомобілів…

– Організатор – 27-річний житель Броварів, який розробив та налагодив схему викрадень автомобілів та їхньої реалізації. Він вже раніше був судимий за схожі злочини. Кожен учасник мав свої обов’язки. Дві жінки шукали потрібні автомобілі, дізнавались, хто їхній власник, де стоять автівки та передавали виконавцям ключі та чіпи від автомобілів, дублікати номерних знаків, ключі від гаражів, — розповіли у прес-службі поліції Київщини. — Інші учасники виконували ролі координаторів, займались реалізацією майна, отриманням коштів за викрадені автівки, шукали осіб, що здатні вчиняти злочини. Були розписані обов’язки щодо знищення, підробки або заміни номерів вузлів та агрегатів викрадених машин, виготовлення підробних документів. Троє чоловіків віком 40 та 21 рік безпосередньо викрадали автівки.

Проведені санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів та у відстойниках крадених машин.