– Ми перевірятимемо будинки із підвищеною поверховістю – ті, висота яких від 26,5 метра та вище, – на предмет дотримання правил пожежної безпеки під час будівництва, чи враховані питання евакуації людей на випадок надзвичайної події тощо.

Бо вже були події у Києві з загибеллю людей. Державний пожежний нагляд нині не має права затверджувати будівництво подібних висоток, — пояснив заступник начальника обласних рятувальників Олег Сторожук. – Тим часом у Вінниці таких будинків будується все більше. Тож щодо цього постановою Кабміну усім підрозділам доручено провести ретельні перевірки.

Крім того, у нас досі немає автодрабини чи підіймача, що дістає вище дев’ятого поверху… Але питання перебуває на контролі, сподіваємось на його позитивне рішення.

Ситуація із загибеллю людей на пожежах у Вінницькій області дуже тривожна. Бо вже з початку року у вогні загинуло 26 вінничан. 13 загиблих — громадяни, віком старше 60 років. Ще 15 людей отримали травми, а десятьох врятували бійці-«надзвичайники»… Матеріальні збитки від пожежі складають 26 мільйонів гривень…