Змагались за звання кращих у світі в обох дисциплінах — керугі і пхумсе. У своїх вагових категоріях спортсмени заробляли рейтингові очки, щоб у майбутньому кваліфікуватися на Паралімпійські ігри-2020. Приємно, що наші земляки посіли призові місця. Готував їх тренер з Ладижина Сергій Брушніцький.

У розділі пхумсе дві бронзові медалі здобули спортсменки регіонального центру «Інваспорт» з міста Ладижина — Інна Трофименко та Іванна Цапціна. Зал аплодував вінничанкам, які попри ДЦП роблять життєвий подвиг і є прикладом іншим.

А вже наступного дня виборов бронзову нагороду у своїй категорії ще один мешканець Ладижина – Антон Швець. Його життя змінилося близько 5 років тому. Хлопець з ураженням опорно-рухового апарату пішов на секцію паратхеквондо. У  своєму класі він єдиний, хто не може повністю працювати руками. Тим не менше, він найсильніший в Україні.  За цей час Антон став призером і переможцем першостей України, Європи та світу. Днями наш земляк отримав стипендію від Президента України у розмірі 9 тисяч гривень.

– Вважаю, що результат наших спортсменів непоганий. Але я стикнувся з тим, що у такому спорті можлива підлість і підступність не тільки серед керівництва і тренерів, а навіть серед учасників, — розповів після змагань старший тренер національної збірної команди України з тхеквондо Сергій Брушніцький. — Суперник навмисно травмував українця Віталія Мацюка. Турків тягнули як могли… Японський спортсмен Танака вигравав у поєдинку з турком із розгромним рахунком. Мабуть, у господарів турніру були плани: прибрати з конкурентів кращих бійців світу. Були порушені усі можливі і неможливі правила. Але той, хто «круто виграв» у японця і нашого Антона, насправді просто втратив чоловічу честь. А ми готуємось до наступного турніру.

Вікторія Снігур

Коли верстався номер газети, стало відомо, що спортсмени з Ладижина на змаганнях України з карате кіокушинкай знову здобули перемогу. Друге місце посіла Анастасія Дузяк, золота нагорода у Лесі Мазур та «бронза» у тренера Сергія Брушніцького. Таким чином вони мають три путівки на чемпіонат Європи, що відбудеться у Литві в квітні цього року.