Він єдиний у своїх краях, хто займається художньою обробкою дерева і перетворює звичайний кругляк у шедеври.

– Мій дідусь був майстром на всі руки. Саме від нього мені дістались у спадок інструменти для обробки дерева. Після школи я переїхав жити з Криму на Вінниччину, бо звідси родом мої батьки. Вивчився на токаря, працював на інструментальному заводі, на цукровому в Уладівці. Після того став займатись ремонтами. У вільний час майстрував з дерева столики, стільці та інші речі, – розповідає Євген. – А ось займатись художньою обробкою став чотири роки тому.

У селі зрізали старі дерева, і у головихи виникла ідея зробити пам’ятник Шевченку. Мені дали малюнок, і я погодився. Чаклував над роботою півтора тижня. Дерев’яну скульптуру висотою 1 метр 80 сантиметрів розмістили у центрі села. Після того я продовжив улюблену справу і зробив зайчика, білку з мультика «Льодовиковий період», рябця, гриби, сову. Чималу колекцію подарував сільській раді. На свято Валентина коханій дружині подарував свій виріб у вигляді серця в руках. Доньці та двом синочкам теж чимало зробив робіт.

Найкраще працювати з деревами м’яких порід: липою, тополею, яблунею…

Поки що у Вінницькій області про талант Євгена знає не так багато людей, а ось у соцмережах, де він ділиться своїми роботами, з багатьох країн йому пишуть гарні відгуки. А він мріє подарувати рідній Літинщині величезного козака на коні та янгола.

Вікторія Снігур