Минулого тижня помер король моди — Карл Лагерфельд. Усьому світові він відомий як креативний директор дому Chanel. Цю посаду він обіймав останні 25 років, одягав багатьох зірок Голлівуду і був одним з найвпливовіших людей у модній індустрії.

Йому було 85 років. Кілька тижнів перед цим він нездужав, потім його госпіталізували до паризької лікарні і виявили рак підшлункової залози останньої стадії. 22 січня вперше за історію за час роботи у Chanel Карл Лагерфельд не вийшов до глядачів після показу. Тоді не було жодних офіційних коментарів, представники натякнули, що він почувається втомленим. Його замінила «права рука» Віржині Віар.

Його кар’єра у фешн-індустрії почалась ще у 12 років! Завдяки настановам жорсткої матері та хорошому фінансовому стану у сім’ї вже у 14-річному віці він почав вчитися в Парижі в Школі при Синдикаті високої моди. Там він зустрівся і потоваришував з Ів Сен-Лораном.

Його неодноразово порівнюють з самою Коко Шанель – він був такий же спраглий до своєї роботи, любив чорний колір і такий же закритий щодо особистого життя.

Єдине відомо те, що він був закоханий у Жака де Башера, з яким проживав в одному будинку. Аж поки той не зрадив йому з Ів Сен-Лораном. У 1989-му його партнер помер від ВІЛу, і відтоді дизайнер жив у розкішному маєтку сам. Він неодноразово зазначав, що секс тепер його не цікавить.

У дизайнера була домашня прислуга та улюблена кішка Шупетт, яка знімається для модних журналів і всюди подорожувала разом з господарем. Нині вона найбагатша спадкоємиця, котрій дістануться 300 мільйонів доларів свого покійного господаря.