Цього року небезпечною буде березнева активність Сонця. Магнітні бурі — це явище, пов’язане з виникненням сильних спалахів на поверхні світила, які провокують зміни в магнітному полі Землі і впливають на стан нашого організму.

У березні-2019 магнітні бурі триватимуть майже тиждень. У цей час багато людей можуть відчувати занепад сил, страждати через мігрені і раптові зміни настрою, безсоння. Особливо небезпечні магнітні бурі для людей з хронічними захворюваннями.

13 березня — очікується спалах на Сонці середньої сили. У чутливих людей виникне фізична втома. Найбільший дискомфорт відчують люди з серцево-судинними захворюваннями. Можливі різкі стрибки і перепади артеріального тиску

16 березня — також спалах середньої сили. Цього дня можуть виникати агресивність і дратівливість у поведінці навіть здорових людей. У зоні ризику — люди, у яких є проблеми із серцево-судинною системою. Не перенапружуйтесь, вживайте потрібні ліки.

21-22 березня — очікується сильний магнітний спалах, який негативно вплине на фізичний та емоційний стан. Медики рекомендують не переїдати, відмовитись від важкої їжі і алкоголю. Краще вживати каші, овочі, фрукти. Більше пийте корисної рідини: води, зеленого чаю, трав’яних відварів тощо.

У ніч із 30 на 31 березня Україна перейде на літній час.

В останню нeділю березня, вночі, о 3-ій годині, в Україні здійcнюється перехід на літній час. У цю нiч, 31 березня 2019 р., о 3-ій годині стрiлки годинника переводять нa годину ВПЕРЕД. Перехід здійснюють згiднo з постанoвoю Кабінету Мiністрів України № 509 вiд 13 тpавня 1996 р. «Пpо поpядок числення часу нa теpиторії України».