Про енергетичних вампірів сьогодні знають, мабуть, усі. З ким не було: перекинешся кількома словами з випадковим перехожим чи пасажиром у трамваї — і починаєш почуватися зле. Дратують домашні, з ніг звалює втома. Як не стати жертвою цих енергетичних злодіїв? Радить відома мольфарка Магдалена Мочіовські:

– Остерігайтеся людей, котрі емоційно «вмикають» вас і змушують витрачати життєву енергію. Це, насамперед, скаржники, скандалісти та підлабузники.

Не розповідайте стороннім про свої неприємності та хвороби. Якщо «нарветеся» на вампіра, ваша проблема може ще більше загостритися.

Якщо ви «розпізнали» вампіра, переплетіть пальці обох рук і покладіть складені руки на сонячне сплетіння, притиснувши лікті до боків. Ноги тримайте вкупі. Таким чином створиться «енергетичний ланцюг». І найголовніше – не відриваючись дивіться не в очі співбесідника-вампіра, а на місце посередині між бровами.

Придбайте і помістіть у помешканні дерево-донор. Можна просто гілочку чи дерев’яну прикрасу. У кожного знака Зодіаку воно своє. Так, Овна врятує слива, Тельця – мирт, Близнюків – лавр, Рака – плакуча верба, Лева – дуб, Діву – яблуня, Терези – бук, Скорпіона – горобина, Стрільця – пальма, Козерога — сосна чи декоративна туя, Водолія – інжир чи лимонник, Риб — фікус. А взагалі фікусів бояться усі вампіри!